A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Не буде оплати – не буде води…

Дата: 19.08.2022 15:32
Кількість переглядів: 783

Відбулась нарада щодо стану водозабезпечення населення громади, яку провів Казанківський селищний голова Олексій Асмолов. На нараді були присутні орендарі водомереж ФОП «Кічула і ФОП «Семенов». Мова йшла про те, що склалась критична ситуація з оплатою громадянами спожитої води. Як зазначили надавачі послуг на сьогоднішній день борги населення складають більше мільйона гривень.

Максимальні борги накопичили мешканці Казанки (ФОП «Кічула» - 192600 грн, ФОП «Семенов» - 168000 грн), Михайлівки (ФОП «Кічула» - 180700 грн), Великоолександрівки (ФОП «Кічула» - 347500 грн), Миколаївки (ФОП «Семенов» - 88000), Веселої Балки (ФОП «Кічула» - 99000 грн). Треба зазначити, що окремі несвідомі мешканці та підприємці мають борги більш ніж 100 м.куб. спожитої води. Ситуація воєнного стану, у якій ми знаходимось, не відміняє плату за спожиту воду, платіж цей є обов’язковим. Такі борги «зависають» і є надзвичайно проблемними. А сплачувати за воду треба обов’язково всім, адже кошти необхідні постійно для оплати води, яку нам надає Софіївський водогін та артезіанські свердловини, а це сплата за електроенергію, податки, інші обов’язкові платежі, заробітна плата, сплата за оренду водомереж, проведення ремонтів. Наші суб’єкти господарювання, які надають послуги з водопостачання, не мають ніяких пільг та відстрочок всіх платежів в умовах воєнного стану. Отже споживачі повинні чітко зрозуміти, що якщо не будуть погашені борги і не буде вчасно вноситись поточна плата, то води – просто не буде. ФОП «Семенов» і ФОП «Кічула» будуть не в змозі надавати послуги з водопостачання та ефективно експлуатувати розвідні водопровідні мережі.

Тож, як підкреслив Олексій Асмолов, всім і своєчасно необхідно сплачувати за спожиту воду. Якщо оплати не проходитимуть належним чином, то надавачі послуги будуть змушені після 25 серпня поточного року обмежити водопостачання злісним боржникам, але це не означає відключення, а це зменшення послуги з водопостачання до мінімального рівня шляхом зменшення тиску у водопровідній мережі по окремих домогосподарствам. Також буде обмеження водопостачання неплатникам, які мають заборгованість більше двох місяців, або більше 10 м.куб.

Казанківська селищна рада звертається до всіх мешканців нашої громади з проханням вчасно сплачувати за воду, адже забезпечення безперебійного водопостачання у ваших домівках напряму залежить від своєчасної оплати рахунків за воду.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь