Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Щотижнева нарада

Дата: 01.02.2022 10:40
Кількість переглядів: 601

31 січня Казанківський селищний голова Олексій Асмолов провів щотижневу нараду з керівниками структурних підрозділів. Було наголошено на необхідності підготовки всіма відділами і іншими підрозділами матеріалів до звіту голови ради у березні поточного року, також виконавцям необхідно своєчасно підготувати і оприлюднити на сайтах проекти рішень ради, які будуть розглянуті на сесії орієнтовно 25 лютого 2022 року.

Далі селищний голова наголосив на тому, що складається напружена ситуація щодо рівня захворюваності на COVID-19, тож необхідно вакцинуватись, а також вживати всіх заходів для забезпечення вимог адаптивного карантину, дотримання карантинних вимог і з цією метою систематично проводити відповідні рейди-перевірки. У місцевих закладах охорони здоров’я варто більше звертати уваги на енергозбереження, не допускати необґрунтованого перевитрат електроенергії. Акцентував увагу на те, що необхідно приділяти більш ретельну вагу вирішенню питань благоустрою, наведення належного санітарного стану у смт Казанка і інших населених пунктах громади.

Олексій Асмолов поінформував про нараду в обласному управлінні поліції, де між ГУНП у Миколаївській області та Казанківською територіальною громадою підписано меморандум про співпрацю та партнерство «Поліцейський офіцер громади».

З нагоди 100-річчя з дня народження нашого всесвітньо відомого земляка, патріарха українського гумору та сатири Павла Прокоповича Глазового наша громада подала до Українського культурного фонду проект «Казанка. Глазовий-Fest». Такий культурно-мистецький захід покликаний зібрати виконавців сатири і гумору України на малій батьківщині поета-сатирика та слугуватиме позитивному іміджу нашої громади, Миколаївської області та на державному рівні.

Далі мова йшла про стан справ у соціальному напрямку діяльності громади. На фінальній стадії перебуває завершення ремонтних робіт у денному центрі для осіб постраждалих від домашнього насилля. Деякі види робіт потребують сприятливих погодних умов. Відкриття центру планується на весні. На 2022 рік надавачами послуг укладено договори щодо співпраці та фінансування відповідних послуг соціального характеру. А це пільгове перевезення, забезпечення медикаментами, надання житлово-комунальних послуг та ін. Останнім часом у людей почастішали випадки захворювання нервової системи, як наслідок – агресивна поведінка, що несе певні загрози оточуючим. Тож у зв’язку з цим на засіданні опікунської ради вирішуються питання і готуються документи до суду щодо визнання у встановленому законом порядку таких людей недієздатними з відповідними наслідками. Також громада бере участь у експериментальному проекті щодо зростання соціального захисту родин з дітьми, це придбання електроскутерів і планшетів для покращення роботи соціальних фахівців. Наразі працівники відділу соціального захисту населення готують три пакети документів на кандидатів для присвоєння почесного звання України «Мати-героїня».

Центром надання адміністративних послуг з початку року прийнято 1200 заяв для отримання послуг: у сфері державної реєстрації речових прав – 335, соціальних послуг – 310, реєстрація місця проживання – 61 та надання відповідних довідок – 164. Видано витягів з ДЗК – 64. Минулого тижня з старостами відповідних округів проведено навчання щодо роботи з використанням реєстру територіальної громади. У зв’язку з запровадженням нововведень у сфері реєстрації місця проживання необхідно внесення даних громадян до електронних реєстрів. Тож запрошуємо жителів до відділу ЦНАП для уточнення даних щодо реєстрації місця проживання. Це стосується тих громадян, які не звертались раніше.

Також цього дня мова йшла і про хід виконання бюджету у січні, стан надходжень податків і зборів, фінансування заробітних плат та інших бюджетних видатків.

Далі обговорили освітній напрямок діяльності в громаді. У зв’язку з ускладненням протиепідеміологічної обстановки на території Казанківської громади навчальний процес загальноосвітніх навчальних закладів з 31 січня по 11 лютого переведено на дистанційну форму навчання, а здобувачі освіти та персонал дошкільних навчальних закладів на самоізоляцію.

На завершення наради селищний голова Олексій Асмолов надав доручення стосовно наведення належного санітарного стану у центральній частині селища та постійно підтримувати санітарний порядок. Також підкреслив необхідність підвищення рівня виконавської дисципліни та уважного ставлення до вирішення проблем, які турбують мешканців громади. На це особливу увагу звернув селищний голова Олексій Асмолов.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь