Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Проведення захисних заходів проти мишоподібних гризунів на сільськогосподарських культурах

Дата: 17.01.2022 15:29
Кількість переглядів: 574

Одним із резервів збільшення виробництва зерна є ліквідація втрат врожаю від шкідників, хвороб та бур'янів. До числа найбільш небезпечних шкідників належать також і мишоподібні гризуни. Вони наносять велику шкоду сільськогосподарським культурам, починаючи від посіву і до збору врожаю. Особливо сильно пошкоджують озимі зернові культури в період їх сходів та дозрівання.

Проведеним фітосанітарним моніторингом встановлено, що посіви озимих культур активно заселяються мишоподібними гризунами. Найбільша чисельність шкідників спостерігається на посівах посіяних по просапних попередниках, зокрема соняшнику. Погодні умови сприяють розвитку гризунів, прогнозується значне зростання їх чисельності та шкодочинності в зимовий період.

Для недопущення пошкодження озимих культур потрібно встановити постійний моніторинг за посівами та у разі необхідності провести захисні заходи. Наявність 3-5 і більше жилих колоній гризунів на гектарі посіву свідчить про загрозу пошкоджень рослин та необхідність захисту шляхом застосування родентицидів. При проведенні захисних обробок використовуються пестициди згідно «Переліку пестицидів та агрохімікатів дозволених до використання в Україні», з дотриманням регламентів їх застосування. Під час проведення захисних заходів потрібно дотримуватись правил техніки безпеки та керуватися Державними санітарними правилами ДСП 8.8.1.2.001-98 «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь