A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Кожна дитина - це надзвичайна цінність не лише для своїх батьків, а й для всієї нашої громади

Дата: 10.01.2022 11:48
Кількість переглядів: 917

Пріоритетними напрямками роботи служби у справах дітей Казанківської селищної ради, - це підвищення рівня соціального захисту сімей, в тому числі сімей з дітьми, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, забезпечення здійснення передбачених законодавством заходів щодо поліпшення житлових і матеріально-побутових умов, зокрема, дітей, що залишились без піклування батьків, а також забезпечення утримання та виховання дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Казанківська громада постійно працює над створенням сприятливого життєвого середовища, необхідного для всебічного розвитку дитини, виховання її в сім’ї, захисту її прав, адже кожна дитина, - це надзвичайна цінність не лише для своїх батьків, а й для всієї нашої громади.

Начальник служби у справах дітей Валентина Риженко повідомляє, що на території громади проживає 2414 дітей, на первинному обліку служби станом на 1 січня 2022 року перебуває 92 дитини. Протягом 2021 року здійснювався супровід сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, сімей опікунів та піклувальників.

Минулого року активно проводилась робота із сім’ями, в яких діти перебувають у складних життєвих обставинах, де батьки ухиляються від виконання своїх батьківських обов’язків, обстежувались їхні умови проживання. Також проводились бесіди з батьками із неблагополучних родин щодо необхідності приділяти більше уваги своїм дітям, займатись їхнім вихованням та створювати їм життєвонеобхідні умови. Так, протягом 2021 року, складено 288 актів обстеження матеріально - побутових умов проживання. Спільно з фахівцями відділення соціальної допомоги Центру надання соціальних послуг та представниками поліції проведено 7 рейдів «Діти вулиці. Вокзал». Три малолітніх дитини влаштовано в прийомну сім’ю, вісім дітей взято під опіку близькими родичами, стосовно інших дітей наразі вирішується питання щодо влаштування їх до сімейних форм виховання.

Протягом минулого року проведено 8 засідань комісії з питань захисту прав дитини, на яких було розглянуто 50 питань щодо позбавлення батька(матері) батьківських прав, визначення місця проживання дитини разом з батьком (матір’ю), вчинення правочинів щодо нерухомого майна.

Тож соціальні працівники Казанківської громади всіляко дбають і допомагають малозабезпеченим сім’ям, особливо тим, де виховуються діти. Адже легше попередити виникнення проблемної ситуації в родині, ніж потім намагатися вирішувати саму проблему.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь