A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Пройшов І етап обласного (заочного) фольклорного фестивалю- конкурсу мистецтв «Різдвяні канікули»

Дата: 06.01.2022 08:56
Кількість переглядів: 1346

В грудні минулого року Будинком дитячої та юнацької творчості Казанківської селищної ради проведено І етап обласного ( заочного) фольклорного фестивалю – конкурсу мистецтв «Різдвяні канікули», з метою залучення дітей та молоді області до змістовного дозвілля, відродження та утвердження духовних цінностей українського народу, вивчення та розуміння кращих зразків традиційного народного та сучасного українського мистецтва, виявлення та заохочення нових талантів та обдарувань.

У фестивалі-конкурсі прийняли участь 7 колективів загальноосвітніх навчальних закладів громади: Троїцько – Сафонівський ліцей, Казанківська гімназія № 2, Михайлівська і Веселобалківська гімназії, Миколо – Гулаківська, Новоданилівська і Миколаївська школи.

Конкурсна програма складалася з показу одного фольклорного, або театрального обрядового дійства українського народного календаря.

За результатами конкурсів та рішенням журі переможцями визнано:

І місце – колектив «Квіти України», Веселобалківської гімназії, за обрядове дійство «Коляда у хату – на весь рік щастя багато», керівники Дмитрощенко Н.О., Троян Н.Д., Усик О.В., Діджик Б.Г.

І місце - колектив «Дивограй», Миколо-Гулаківського ЗЗСО І-ІІІ ступенів, за обрядове дійство - Різдвяне віншування «Коляда у хату – на весь рік щастя багато», керівник Атамась І.В.

ІІ місце – колектив «Сафонівські дзвіночки», Троїцько – Сафонівського ліцею, за обрядове дійство Свято Миколая «Прийди, прийди, Миколаю!», керівник Стєшина Т.М.

ІІ місце – колектив « Перлинки», Миколаївського ЗЗСО І-ІІ ступенів, за обрядове дійство «Різдвяні канікули», керівник Хомякова Ю.В.

ІІІ місце - колектив « Дивограй», Новоданилівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів, за обрядове дійство « Свято дівочої долі » до дня Святої Катерини, керівник Іваськевич В.І.

ІІІ місце – колектив «Народне джерело», Михайлівської гімназії, за обрядове дійство Андріївські вечорниці. Лемківщина. Поділля., керівник Дмитренко Т.Ю.

ІІІ місце – фольклорний колектив Казанківської гімназії № 2, за обрядове дійство « Ой, хто-хто Миколая любить…», керівник Журба Ю.В.

На зображенні може бути: 9 людей, дитина, люди стоять та у приміщенні


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь