A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Щотижнева нарада з керівниками структурних підрозділів

Дата: 29.11.2021 16:07
Кількість переглядів: 609

Сьогодні, на щотижневій нараді з керівниками структурних підрозділів Казанківський селищний голова Олексій Асмолов заслухав інформацію за різними напрямками життєдіяльності та розвитку громади.

На початку наради Олексій Асмолов повідомив, що 18 грудня планується проведення сесії селищної ради, тож всім розробникам проектів рішень необхідно їх якісно і вчасно підготувати та оприлюднити у встановлений законодавством термін – до 8 грудня.

В ході наради начальник відділу соціального захисту населення Маріанна Трофімова доповіла про те, що незабаром громада отримає меблі для денного центру для осіб постраждалих від домашнього насильства. До Міжнародного дня людей з обмеженими фізичними можливостями закуплено вітамінний комплекс «Квадевід меморі» для пацієнтів кабінету «Довіра», також продуктові набори, які будуть вручені членам громадської організації, які дійсно їх потребують. Потім доповіла, що було взято участь у селекторній нараді по питанню щодо нарахування житлових субсидій, а також щодо стану роботи в програмному комплексі «Соціальна громада». Минулого тижня за рахунок коштів спеціального рахунку придбали одноразові захисні маски, рукавички, антисептики, захисні екрани для працівників ЦНАПу, санітарні пакети та одноразові захисні комбінезони. У стаціонарному відділенні для постійного або тимчасового проживання тепло і затишно, підопічні почувають себе по домашньому комфортно і зручно, адже для них створені всі необхідні умови.

Далі начальник служби у справах дітей Валентина Риженко повідомила, що свого часу батьків було позбавлено батьківських прав, дитина зараз знаходиться у Миколаївській лікарні. Згодом медики виявили у дівчинки небезпечну хворобу, яка потребує термінового хірургічного втручання. У нашій громаді не залишились байдужими до долі дитини, тож працівники служби у справах дітей домовились про проведення безкоштовної операції у м. Києві. Наразі працівники відділу готують необхідний пакет документів.

Під час наради начальник відділу інвестицій, містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Юрій Кондратюк поінформував про те, що кожного дня проводяться рейдові перевірки в частині діяльності суб’єктів господарювання з метою здійснення контролю за дотриманням санітарного законодавства та протиепідемічних заходів. Минулого тижня побували в селах Дмитрівка, Дмитро-Білівка, Каширово, Троїцько-Сафонове, а також в смт Казанка. Складено три протоколи про порушення протиепідемічних заходів. Також прийнято рішення про доповнення маршруту щодо вивезення по графіку побутових відходів від населення, а саме по вулиці Набережна. Про це буде повідомлено додатково на офіційному сайті селищної ради.

У ході наради начальник відділу культури та туризму Алла Косталан поінформувала про проведені заходи, які відбулись на минулому тижні. У всіх клубних закладах, бібліотеках територіальної громади проведені тематичні заходи, присвячені одній з найтрагічніших подій в Україні – День пам’яті жертв голодоморів. У фойє селищної ради відбулась виставка, присвячена пам’яті всіх наших земляків, які стали жертвами Голодомору. Директор історико-краєзнавчого музею Наталія Маслова і зберігач фондів Оксана Левченко ознайомили відвідувачів з документами, копіями, фотоілюстраціями, розповідали про спогади очевидців з фондів музею. На прохання директорів шкіл така виставка пройде і в навчальних закладах громади. Зараз проходить підготовка до Міжнародного дня людей з особливими потребами. Захід пройде в онлайн режимі.

Начальник відділу освіти Олександр Лука повідомив, що в усіх дошкільних і шкільних закладах освіти забезпечено температурний режим відповідно до санітарних норм. Зараз в дистанційному режимі проходить супервізія вчителів початкової школи. Це психолого-педагогічний та методичний супровід педагогічних працівників 1-4 класів, що спрямований на їх професійний та особистий розвиток, подолання ними власних професійних труднощів, удосконалення компетентностей відповідно до завдань Нової української школи.

Начальник Центру надання адміністративних послуг Людмила Тимощук поінформувала, що вже отримано доступ до Державного земельного кадастру для надання витягів з нього. Тепер жителі громади отримуватимуть витяги з ДЗК безпосередньо у ЦНАПі, а не державного кадастрового реєстратора. З 1 грудня вступає в силу Закон України «Про надання послуг (електронних, публічних) з декларування та реєстрації місця проживання в Україні». Мінцифра запускає бета-тест декларування місця проживання з використанням порталу Дія. Отже команда Мінцифри повністю змінює формат послуги. Тепер потрібно лише заповнити заяву онлайн у зручний для вас час замість черг та відвідувань держустанов. Послугу можна буде отримати за 1 робочий день. Цей проєкт реалізовується Програма EGAP Фонд Східна Європа, що фінансується урядом Швейцарії, а також за підтримки проєкту «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні» (Проєкт підтримки Дія), що впроваджується UNDP Ukraine / ПРООН в Україні за підтримки Швеції і Академії електронного урядування Естонії в рамках проєкту «EU4DigitalUA: Інтероперабельність, е-послуги та кібербезпека».

Щодо виконання річного плану по податкам і зборам доповів начальник відділу фінансів Віктор Андрійчук. Станом на сьогодні річний план виконано на 89.5%. Відбулось засідання виконавчого комітету, на якому схвалено проект селищного бюджету на 2022 рік. Також відбудуться громадські слухання щодо бюджету на наступний рік. Про дату, місце та час буде повідомлено на офіційному сайті громади.

Нарада керівників структурних підрозділів пройшла в конструктивній і діловій атмосфері. За результатами наради селищним головою було надано ряд рекомендацій та доручень, звернуто увагу на їх повноваження, які покладені на них відповідно до чинного законодавства.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь