A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Відбулась нарада щодо запровадження одноразового добровільного декларування

Дата: 24.11.2021 16:15
Кількість переглядів: 661

Сьогодні у приміщенні селищної ради відбулась нарада щодо запровадження одноразового добровільного декларування, в якій взяли участь старости відповідних старостинських округів, керівники структурних підрозділів. Перед присутніми виступила начальник Казанківської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Тетяна Кривцова.

Вона детально розповіла про окремі положення одноразового (спеціального) добровільного декларування громадянами належних їм активів та сплати одноразового збору, що проводиться з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року, розказала хто є декларантами та період, за який є можливість задекларувати свої статки, з яких не сплачено податки.

Надано перелік осіб, які можуть скористатись одноразовим добровільним декларуванням, в яких випадках декларант має право подати нову звітну одноразову (спеціальну) добровільну декларацію.

Доповідач також звернула увагу на те, що скористатися зазначеним декларуванням може виключно особа, яка є повнолітньою та дієздатною, але при цьому з 2005 року не перебуває/перебувала на державній службі і не знаходиться під санкціями (п. 3 підрозділу 94 розділу ХХ Кодексу).

На зпитання присутніх, чи потрібно декларувати готівкові кошти, отримані від батьків, Тетяна Кривцова відповіла, що фізична особа самостійно приймає рішень щодо участі в декларуванні. Декларуванню підлягають кошти, з яких не сплачено або сплачено не в повному обсязі податки та збори. Проте, якщо особа має пояснення щодо походження коштів, вона може їх не декларувати. Декларація подається виключно в електронному вигляді.

Далі Тетяна Кривцова розповіла, які переваги має платник при поданні звітності в електронному вигляді. Такий варіант дуже зручний як для платників податків, так і для податкової служби. Це, перш за все, економія робочого часу, власних коштів на придбання бланків звітних документів, уникнення витрачання часу у чергах та ін.

На сьогодні існує понад 30 кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг (ЕДП). Це як комерційні, так і державні установи. У нашому випадку – це інформаційно-довідковий департамент ДПС України. Метою діяльності ІДД ДПС є безкоштовне надання ЕДП органам державно влади, місцевого самоврядування, підприємствам, установам, організаціям усіх форм власності, іншим суб’єктам господарської діяльності та фізичним особам. Основними перевагами електронно-цифрового підпису, отриманого у ІДД ДПС є:

1. Безкоштовність послуги.

2. Термін чинності ЕЦП, який складає два роки з моменту їх формування.

Можливість продовження терміну дії ЕЦП без повторного візиту до відокремлених пунктів надавача електронних довірчих послуг ІДД ДПС.

Як отримати цифровий підпис, дивіться у відеоуроці за посиланням https://tr.tax.gov.ua/.../intervyu-ta-publichni.../7741.html

Нарада пройшла в діловій і конструктивній обстановці.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь