Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Щотижнева нарада

Дата: 08.11.2021 16:42
Кількість переглядів: 880

Сьогодні Казанківський селищний голова Олексій Асмолов нараду з керівниками структурних підрозділів знову розпочав з актуального на сьогоднішній день питань – забезпечення газом бюджетних установ громади. Керівники структурних підрозділів інформували про стан виконання низки необхідних заходів для забезпечення безперебійного газопостачання в осінньо-зимовий період та проходження на належному рівні опалювального сезону.

Говорили про стан справ у соціальному напрямку діяльності громади. Зараз спеціалісти відділу займаються прогнозними показниками щодо отримання субвенції з обласного бюджету на 2022 рік. Це і забезпечення медикаментами ліквідаторів ЧАЕС, і одноразова матеріальна допомога сім’ям, загиблих учасників АТО, і щомісячна матеріальна допомога інвалідам війни, компенсаційні виплати на технічне обслуговування та забезпечення бензином інвалідів загального захворювання, надання одноразової матеріальної допомоги сім’ям загиблих, померлих воїнів інтернаціоналістів. Минулого тижня за отриманням державної соціальної допомоги звернулось 64 громадянина, за призначенням субсидій – 82, пільги – 16. Також планується внести зміни до порядку отримання компенсаційних виплат на придбання дров та води учасникам бойових дій. Обробили спеціальною вогнезахисною речовиною дах стаціонарного відділення для постійного або тимчасового проживання. Для відділення «Денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознаками статі» замовили меблі.

У житлово-комунальній сфері теж тривають повсякденні роботи. Спеціалісти відділу беруть участь у щоденних рейдах щодо перевірки суб’єктів господарювання. Минулого тижні комісія побувала у селах Новоданилівка, Михайлівка, Новофедорівка, а також в смт Казанка. За результатами перевірки виявили порушення протиепідемічних вимог у п’яти торгівельних точках, складено протоколи про адміністративне правопорушення.

Робітники «ДоброБуду» минулого тижня на греблі біля ставка у центрі Казанки навели порядок, вивезли сміття з місць його збирання. На кладовищах по вулиці Зої Космодем’янської та Соборній навели порядок – вивезли сміття. По вулиці Миру спиляли аварійні дерева. Такі роботи будуть проведені біля ЦНАПу, на дитячій ігровій площадці у центрі селища, по вулиці Коптєва. Провели ямковий ремонт дорожнього покриття по вулицях Послушняка, Слов’янській і Соборній.

5 листопада прийнято Закон України «Про надання (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання», який вступає в дію 1 грудня 2021 року. Окремі положення вступлять в силу пізніше. Цим законом буде спрощена одна з найбільш популярних послуг, так звана – «прописка». Більш детальні роз’яснення буде надано після опублікування закону. З 9 листопада ЦНАП долучається до тестового підключення надання даних послуг в електронному вигляді з використанням реєстру територіальної громади.

Далі обговорили освітній напрямок діяльності в громаді. З сьогоднішнього дня всі заклади освіти працюють в дистанційному режимі окрім Каширівської гімназії і Новолазарівської ЗОШ. Після підключення газопостачання і приведення температурного режиму до норми заклади освіти запрацюють у звичному режимі. Виготовлено штампи і печатки відділу освіти. Підготовлено проект рішення щодо програми розвитку освіти на 2022- 2025 роки. Спеціалісти відділу готують документи на проведення тендеру на навчання і курсову перепідготовку вчителів 5- 11 класів.

У зв’язку з тим, що зараз запроваджено «червону» зону епіднебезпеки, масові заходи проводяться в онлайм-режимі.

На завершення наради селищний голова Олексій Асмолов надав доручення КУ «ДоброБуд» стосовно наведення належного санітарного стану у центральній частині селища та постійно підтримувати санітарний порядок. Ситуація з захворюваністю на ковід 19 залишається напруженою, тож необхідно вакцинуватись і суворо дотримуватись карантинних вимог «червоної» зони. На це особливу увагу звернув селищний голова Олексій Асмолов.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь