A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Наш досвід зацікавив всю Україну

Дата: 25.10.2021 12:24
Кількість переглядів: 1129

Як ми вже повідомляли, нашу Казанківську громаду визнано спікером проведення всеукраїнського семінару-тренінгу на тему «Сучасні підходи до адміністрування соціального захисту на рівні територіальних громад», який пройшов 20 і 21 жовтня. Цей соціально-важливий захід відбувся в рамках проекту Модернізація системи соціальної підтримки населення України, який Мінсоцполітики реалізує спільно з Міжнародним банком реконструкції та розвитку. В он-лайн семінарі-тренінгу взяла участь начальник відділу соціального захисту населення Маріанна Трофімова.

Заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко, відкриваючи захід, наголосив на важливості створення на базовому рівні - у кожній громаді - організаційної системи надання мешканцям громади соціальної підтримки, соціальних послуг та забезпечення захисту прав дітей.

Заступник голови Миколаївської обласної держадміністрації Олександр Трайтлі відзначив користь подібних навчальних заходів, так як отримання якісної соціальної послуги є однією з найважливіших складових у системі роботи з громадянами.

Протягом першого дня семінару-тренінгу учасники мали можливість покращити свої знання та навички з питань впровадження автоматизованої системи надання адміністративних послуг соціального характеру жителям громади.

Другого дня Маріанна Трофімова презентувала для учасників всеукраїнського онлайн-семінару, як у нашій громаді впроваджено досвід надання адміністративних послуг соціального характеру, особливості їх надання у сільській місцевості, окрім того розповіла про діяльність служби «Соціального таксі», служби у справах дітей, ЦНАПу, Центру соціального обслуговування та інше. Особливу увагу доповідач приділила інтегрованому підходу соціальної роботи у громаді, що викликало непідробний інтерес у всіх учасників семінару.

Роботу в соціальній сфері нашої Казанківської громади визнано кращою на регіональному рівні та відображено на порталі Мінсоцполітики в розділі «Досвід громад».

Окрім теоретичної частини учасники заходу мали нагоду попрактикуватися в питаннях планування розвитку соціальних послуг та захисту прав дітей. Під керівництвом досвідчених тренерів проєкту учасники навчальної програми взяли участь у практичній роботі в групах під час другого дня тренінгу.

Семінар був дуже корисним як з теоретичної, так і з практичної точки зору. Зокрема, були відмічені важливість презентованої інформації та ефективність взаємодії спікерів і тренерів з учасниками в онлайн-форматі заходу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь