Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

В Казанку повертається греко-римська боротьба

Дата: 06.10.2021 09:59
Кількість переглядів: 1890

У 70-ті роки минулого століття у спортивному залі тоді ще Казанківської СШ №2, де тепер розміщено нашу дитячо-юнацьку спортивну школу, вперше почали займатись греко-римською боротьбою, її тоді називали – класичною. Ажіотаж серед юнаків був небувалий. На перше тренування прийшли десятки юних казанківців, у спортивному залі навіть не вистачало місця, щоб всі вони могли повноцінно займатись. У далекому тепер 1975 році пройшов перший чемпіонат Казанківського району з цього чоловічого мужнього виду спорту.

Вже у спортшколі у 80-і роки та й пізніше продовжувались тренування юних борців. Але згодом, через відсутність тренерських кадрів, цей вид спорту зник з програми ДЮСШ, тривалий час йому не приділяли належної уваги.

І ось нещодавно за ініціативи директора ДЮСШ Лілії Деми, депутата селищної ради Олександра Васюти на вересневій сесії селищної ради Казанківський селищний голова Олексій Асмолов, весь депутатський корпус підтримали цю добру справу. Тепер з’явилась можливість залучити до роботи у спортшколі тренера з греко-римської боротьби. Борцівській майстерності юних казанківців навчає майстер спорту України з греко-римської боротьби, чемпіон Миколаївської та Луганської областей, володар кубків та переможець турнірів України, учасник чемпіонатів та кубків світу, призер та чемпіон міжнародних турнірів Сергій Дзюба. І вже з 1 жовтня розпочато навчально тренувальні заняття з учнями різних вікових категорій. На перше тренування прийшло 18 дітей і з кожним разом їх приходе все більше і більше.

Як розповіла Лілія Дема федерація України з греко-римської боротьби для повноцінного і ефективного навчально-тренувального процесу надає нашій спортшколі спеціальний борцівський килим та спортивні мати. Тож для спортивних занять нашим дітям створюють всі необхідні умови.

У зв’язку з цією подією доречно буде згадати, що наша степова Казанківщина багата борцівськими традиціями, адже наш земляк, олімпійський чемпіон у Римі, дворазовий чемпіон світу з класичної боротьби у важкій вазі Іван Гаврилович Богдан народився у селі Дмитро-Білівка, де пройшли його шкільні та юнацькі роки. Тож будемо сподіватися, що наші юні борці греко-римського стилю зможуть повторити спортивний подвиг славетного земляка.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь