A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Відбулась щотижнева нарада з керівниками структурних підрозділів

Дата: 28.09.2021 13:19
Кількість переглядів: 718

Казанківський селищний голова Олексій Асмолов провів щотижневу нараду з керівниками структурних підрозділів.

Начальник відділу житлово-комунального господарства Юрій Кондратюк поінформував, що інспектором з благоустрою виписано 7 попереджень щодо усунення недоліків у сфері благоустрою та складено 4 протоколи за порушення правил благоустрою. У зв’язку з тим, що з 23 вересня встановлено «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19, з метою здійснення контролю за дотриманням санітарного законодавства та протиепідемічних заходів будуть і надалі проводитись рейдові перевірки представниками Держпродспоживслужби, місцевого відділу поліції та селищної ради в частині діяльності суб’єктів господарювання.

Як повідомила начальник служби у справах дітей Валентина Риженко, зараз спеціалісти відділу готують до суду позовну заяву щодо позбавлення батьківських прав по відношенню до малолітніх дітей. Також, щоб володіти ситуацією, позитивно і оперативно впливати та по можливості виводити неблагополучні родини з кризового стану постійно проводяться обстеження умов проживання та виховання дітей у сім’ях, які опинились в складних життєвих обставинах. Минулого тижня було здійснено виїзди до сіл Миколаївка, Великоолександрівка, а також по смт Казанка. З родинами проведено відповідні бесіди, складено акти.

Далі керівник медичного закладу Михайло Безкоровайний повідомив, що заклад діє у штатному режимі, є проблеми при підготовці до нового опалювального сезону, але над їх усуненням колектив активно працює: перевіряють димоходи, встановлюють новий котел, ремонтують систему опалення, замінюють труби, встановлюють ще один насос.

З 1 жовтня будуть надаватись послуги по надомному обслуговуванню з урахуванням доходів, наразі спеціалісти відділу соціального захисту населення здійснюють розрахунки з метою визначення граничної вартості надання соціальних послуг на дому по кожному підопічному. Про це повідомила начальник відділу соціального захисту населення Маріанна Трофімова. З метою надання допомоги особам похилого віку, ветеранам війни та особам з обмеженими фізичними можливостями. запропонувала працівникам селищної ради взяти участь в акції «Милосердя». Також повідомила, що учасники АТО та внутрішньо переміщені особи можуть скористатися одноразовою матеріальною допомогою з обласного бюджету для відкриття власної справи. Розмір допомоги складає 50000 гривень. Бажаючі можуть звернутись до Казанківського центру зайнятості. З метою отримання державних соціальних допомог за два минулих тижня до спеціалістів відділу соціального захисту населення звернувся 301 громадянин.

Олена Журавська, начальник комунального підприємства доповіла, що зараз відповідно до графіка по вулицям селища безкоштовно вивозиться побутове сміття. Працівники «ДоброБуду» прибирають на кладовищах, прибрали території біля пам’ятників, займаються ямковим ремонтом доріг місцевого значення.

Олена Хандріга, головний спеціаліст відділу культури та туризму, доклала, що в громаді підготовлено і проведено заходи до Дня Миру, Дня партизанської слави. У бібліотеках-філіях, сільських клубах, в усіх шкільних закладах з учнями проведено виховні години, ознайомили дітей з історією підпільно-партизанського руху на Миколаївщині. Зараз проходить підготовка до заходу приуроченого до 80-х роковин трагедії в Бабиному Яру.

Начальник фінансового відділу Віктор Андрійчук поінформував, що за період січень-вересень 2021 року бюджет селищної ради виконано на 96,5%. Всі головні розпорядники коштів вчасно надали на перевірку бюджетні запити. Профінансовано субвенцію з державного бюджету в сумі 586000 для придбання меблів, комп’ютерної техніки та засобів навчання. Також обласному бюджету перераховано 18036 гривень на співфінансування для придбання ноутбуків педагогічним працівникам комунальних закладів загальної середньої освіти для організації дистанційного навчання. Надійшла субвенція з обласного бюджету на співфінансування впровадження проектів-переможців обласного конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування в сумі 172879 гривень. Кошти витрачено на придбання обладнання для харчоблоків закладів освіти.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Олександр Лука говорив про стан справ щодо вакцинації педагогічних працівників та техперсоналу закладів освіти. Якщо в закладі освіти хоча б однією дозою вакциновані менш ніж 80% вчителів, навчання проводитиметься тільки дистанційно. Водночас винятком з правила про 80% вакцинованих вчителів буде молодша школа (1-4 класи) та дитсадки, які попри все продовжать працювати з дотриманням протиепідемічних норм. У нашій громаді на сьогодні ситуація не погана. У школах і дитсадках провакциновано більше 80% вчителів, вихователів дитсадків та технічний персонал. Процес вакцинації продовжується і надалі.

Олена Коніщук, директор комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» повідомила, що розпочато ремонт денного центру для осіб, які постраждали від домашнього насилля. Слухачі Університету третього віку відвідають Миколаївський зоопарк та виставу у Драматичному театрі. Ця поїздка організовується за дієвої підтримки селищного голови Олексія Асмолова. З метою обстеження сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах протягом минулого тижня здійснено 15 виїздів. Також повідомила, що у стаціонарному відділенні для осіб похилого віку та інвалідів на харчоблоці повністю оновлено кухонний посуд.

Начальник відділу ЦНАП Людмила Тимощук повідомила, що на порталі «Дія» реалізовано процедуру реєстрації фізичних осіб-підприємців без участі державного реєстратора. Тепер кожен бажаючий може через цей портал відкрити власний бізнес. Міністерство цифрової трансформації постійно впроваджує нові онлайн-послуги, тому у зв’язку з карантинними обмеженнями запропонувало на базі бібліотек громади допомагати мешканцям користуватись онлайн-послугами, які вкрай потрібні пенсіонерам, жителям віддалених населених пунктів.

За результатами наради селищним головою було надано ряд рекомендацій та доручень керівникам структурних підрозділів, звернуто увагу на їх повноваження, які покладені на них відповідно до чинного законодавства.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь