A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Про вакцинування дітей та вагітних розповів головний санітарний лікар Миколаївщини

Дата: 19.08.2021 16:34
Кількість переглядів: 387

Під час брифінгу у Миколаївській обласній державній адміністрації головний санітарний лікар області Володимир Клочко відповів на одні з найпоширеніших запитань щодо вакцинації.

Як повідомив медик, зараз в Україні щеплення можуть отримати діти від 12 років, зокрема ті, у яких є серйозні хронічні захворювання або хто планує виїзд закордон.

«Міністерство охорони здоров’я України затвердило рекомендації Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики щодо можливості вакцинації дітей віком від 12 років і старше вакциною Pfizer. Проте є певні вимоги, згідно з якими дозволено використовувати дану вакцину дітям віком від 12 років в Україні в разі, якщо дитина:

- має високі ризики важкого перебігу та розвитку ускладнень після хвороби на COVID-19 через супутні хвороби та не має протипоказань до вакцинації;

- з метою об’єднання сім’ї виїжджає до країни, де для перетину кордону необхідний сертифікат, що підтверджує вакцинацію проти COVID-19;

- виїжджає на навчання в країну, де для перетину кордону або для навчання необхідний сертифікат, що підтверджує вакцинацію проти COVID-19;

- є учасником міжнародних спортивних змагань або інших заходів у країні, де для перетину кордону або для участі в заході необхідне міжнародне свідоцтво про вакцинацію;

- приїхала з іншої країни, де вона отримала першу дозу вакцини та має документи на підтвердження цього», – зазначив Володимир Клочко.

До того ж головний санітарний лікар Миколаївщини зауважив, що саме батьки повинні опікуватись цієї проблемою та розуміти всю загрозу розповсюдження інфекційної хвороби в родині.

Також медик приділив увагу вакцинації вагітних та наголосив, що майбутні матері переносять COVID-19 важче, ніж інші, тому якщо є високий ризик захворіти – слід обговорити можливість імунізації з лікарем.

«Якщо, на думку лікаря, користь від вакцинації перевищує потенційні ризики від неї, то жінку рекомендовано щепити. За рекомендацією ВООЗ уже визначені рекомендовані вакцини – Pfizer та Moderna», – наголосив спеціаліст.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь