A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

На щотижневій нараді з керівниками структурних підрозділів обговорили важливі питання життєдіяльності громади

Дата: 16.08.2021 14:48
Кількість переглядів: 405

Сьогодні Казанківський селищний голова Олексій Асмолов провів нараду з керівниками структурних підрозділів, обговорили роботу за минулий тиждень та поставили завдання на поточний тиждень.

Начальник відділу житлово-комунального господарства Юрій Кондратюк поінформував, що з метою організації та здійснення заходів по контролю за розміщенням тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності розроблено проект рішення «Про організацію роботи по здійсненню заходів з контролю за розміщенням тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності». Проведено обстеження восьми гідротехнічних споруд (греблі), складено відповідні акти. Також склали 3 адміністративних протоколи на громадян, які здійснили порушення правил благоустрою на своїх земельних ділянках. Здійснено реєстрацію у порталі «Дія» в Єдиній державній системі у сфері будівництва для надання дозвільних документів у будівельній сфері.

Начальник відділу соціального захисту населення Маріанна Трофімова повідомила, що оголошено тендер на процедуру по виконанню ремонтних робіт денного центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали внаслідок домашнього насильства. Вже закінчена оздоровча кампанія сімей учасників АТО. Всього було оздоровлено вісім сімей. Наразі проводиться оздоровлення учасників ліквідації на Чорнобильській АЕС. З метою отримання державних соціальних допомог за минулий тиждень до спеціалістів відділу соціального захисту населення звернулось 122 громадянина.

Також зазначила, що у 2021 році Урядом запроваджена виплата одноразової грошової допомоги на дітей з багатодітних малозабезпечених сімей для підготовки до навчального року у сумі 2 000 гривень на кожну дитину, яка станом на 1 серпня 2021 року має вік 6 – 18 років (включно). Виплата одноразової грошової допомоги буде проведена без звернення батьків сім’ям, які на 1 серпня 2021 року є одержувачами державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям.

Начальник служби у справах дітей Валентина Риженко повідомила, що з метою поступового розв'язання проблеми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, а також реалізації державної політики щодо забезпечення соціального захисту житлових і майнових прав вищезазначеної категорії дітей розроблена Цільова соціальна програма забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа у Казанківській селищній раді на 2021-2023 роки. Адже вирішення житлового питання незахищеної категорії осіб шляхом підвищення рівня доступності житла є важливою соціально-економічною передумовою стабілізації життя суспільства. Поліпшення житлових умов дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа шляхом придбання доступного житла – є основною складовою реалізації цієї Програми.

Минулого тижня проведено профілактичні рейди до села Дмитрівка, а також смт Казанка, обстежено 15 сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Складено відповідні акти, з батьками проведено профілактичні бесіди щодо належного виконання батьківських обов’язків.

Начальник відділу культури та туризму Алла Косталан повідомила, що у селищі Казанка, а також в усіх населених пунктах громади проходять останні приготування до святкування Дня Державного Прапора України та 30-ї річниці Незалежності України.

Начальник комунального підприємства Олена Журавська доповіла, що протягом минулого тижня робітники «ДоброБуду» прибирали біля славетної тридцятьчетвірки на виїзді з селища, біля пам’ятного знаку визволителю селища В.О. Васляєву. По заявкам населення прибирали по вулиці Миру. На перехресті вулиць Миру і Васляєава встановили один білборд. Сьогодні встановлять ще один білборд у центрі селища. Відповідно до графіка вивезення побутового сміття сьогодні розпочато відповідні роботи.

Начальник відділу ЦНАП Людмила Тимощук повідомила, що Уряд ухвалив постанову, що дозволить модернізувати мережу центрів надання адміністративних послуг, покращити доступ до адмінпослуг та розширити кількість сервісів у Центрах. Відвідувачі зможуть впливати на якість послуг.

Штат працівників, кількість місць для очікування та площа простору в Центрах формуватимуться, зважаючи на кількість жителів територіальної громади. З 23 серпня вступає в дію закон, який прирівнює електронні паспорти до паперових, це дасть змогу використовувати цифрові документи під час подорожі транспортом, медичних послуг, у закладах банків для отримання адміністративних, готельних, поштових послуг, в магазинах та ін.

Начальник фінансового відділу Віктор Андрійчук поінформував, що за період січень-серпень 2021 року бюджет селищної ради виконано на 84,7%. Затверджено зміни та внесені доповнення до бюджетних призначень головних розпорядників коштів бюджету громади. Відповідно до бюджетних змін головні розпорядники коштів готують паспорти та уточнені паспорти бюджетних програм. На виконання статті 75 бюджетного кодексу України фінансовий відділ готує проект рішення про схвалення прогнозу бюджету Казанківської селищної територіальної громади на 2022-2024 роки.

По підсумках наради було дано відповідні доручення виконавцям.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь