A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Якісні, доступні та своєчасні соціальні послуги людям, які постраждали від домашнього насильства

Дата: 10.08.2021 09:32
Кількість переглядів: 362

Вчора, 9 серпня, під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та за участі дружини Президента України Олени Зеленської, представників міністерств та представників громадськості у Миколаївській облдержадміністрації відбулася селекторна нарада щодо розбудови мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Участь у онлайн-нараді взяли заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Олександр Трайтлі, заступник директора департаменту соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації Юлія Нечет, голови територіальних громад області, які беруть участь у реалізації субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та відповідальні особи облдержадміністрації та територіальних громад за реалізацію цієї субвенції. Казанківську громаду представили селищний голова Олексій Асмолов і начальник Центру надання соціальних послуг Олена Коніщук.

Мета заходу – консолідація зусиль органів державної влади, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, в тому числі міжнародних у сфері боротьби з домашнім насильством та/або насильством за ознакою статі та розбудова мережі спеціалізованих служб.

На початку наради з вітальним словом виступили дружина Президента України Олена Зеленська та Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова.

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна у своєму виступі розповіла про сучасні виклики та актуальність розширення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства.

Про становлення розширеної мережі спеціалізованих служб підтримки та основні критерії надання субвенції поінформувала заступник Міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Ольга Ревук.

Заступник Міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко наголосила на розбудові комплексної системи взаємодії спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства з правоохоронними органами.

Представник фонду ООН у галузі народонаселення Хайме Надаль розповів про навчання представників громад зі створення ефективних спеціалізованих сервісів та кращі міжнародні та вітчизняні практики.

Голова Білогородської територіальної сільської громади та директор центру соціальних служб Одеської міської ради Юлія Гайдаржи поділились своїм досвідом щодо надання соціальних послуг спеціалізованими службами підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства.

Отже реалізація цього проекту дасть можливість охопити якісними, доступними та своєчасними соціальними послугами людей, які постраждали від домашнього насильства, а саме забезпечити безпечне тимчасове перебування постраждалих, надання психологічних, соціально-побутових, медичних, інформаційних, юридичних та інших послуг на основі оцінки їх потреб та індивідуального підходу до людини.

Варто нагадати, що субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства розподілено 8 територіальним громадам Миколаївської області в тому числі і нашій Казанківській громаді для створення денного центру з кризовою кімнатою.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь