A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Відбулось засідання президії організації ветеранів Казанківщини

Дата: 04.08.2021 17:00
Кількість переглядів: 422

Сьогодні відбулось засідання президії організації ветеранів Казанківщини, яке провела голова місцевої організації ветеранів Марія Ризук. У роботі президії взяли участь члени ради ветеранів, представники селищної ради, а також були запрошені головний лікар Казанківського районного центру первинної медико-санітарної допомоги Віталій Соколов і дільничний офіцер поліції Наталя Ормоцадзе.

На початку засідання Віталій Соколов розповів про важливість вакцинації від COVID-19, особливо для людей похилого віку. На сьогоднішній день на території Казанківської громади вакциновано 2288 осіб. Ускладнень ні у кого не реєструвалось, стан здоров’я не погіршився, але деякі люди можуть мати такі симптоми як легке почервоніння і чутливість у місці ін’єкції, слабкість, головний біль, але це нормальна реакція на щеплення. Такі симптоми після щеплення зникають вже за декілька днів. Тож з метою профілактики захворюваності на COVID-19, попередження важких форм захворюваності, керівник медзакладу запросив присутніх отримати щеплення.

Дільничний інспектор Наталя Ормоцадзе розповіла про найбільш розповсюджені види шахрайств, які використовують злочинці. І дуже часто страждають люди поважного віку. Вона звернула увагу присутніх на основи безпечного спілкування з незнайомцями, які звертаються з пропозиціями чи проханням. Найчастіше зловмисники представляються співробітниками соціальних служб, благодійних організацій, або, навіть, представниками банківських установ. Тому треба ознайомитись з посвідченням особи, якщо виникають сумніви відразу телефонуйте рідним або повідомляти по телефону 102 для негайного реагування.

Також Наталя Ормоцадзе розповіла про найпоширеніший вид шахрайства - телефонні дзвінки та смс-повідомленнями, котрі надсилають зловмисники, щоб ошукати громадян. Тому вона надала кілька порад, як вберегтись від таких пройдисвітів.

Далі Марія Ризук поінформувала, що 7 липня у Миколаєві відбувся обласний Пленум організації ветеранів, де було розглянуто питання соціального обслуговування населення в умовах децентралізаці. Обговорювались організаційні питання щодо відзначення Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана. На пленумі були підведені підсумки про участь ансамблів ветеранів патріотичної пісні, ватро зазначити що перше місце у цьому конкурсі зайняв ветеранський колектив «Горлиця» з Миколо Гулака.

Триває передплата на газету «Ветеран України». Примітно відзначити, що місцевий аграрій Ашот Мкртчан передплатив 30 екземплярів цієї газети жителям села Новолазарівка. Цей добрий приклад вартий наслідування і іншими нашими сільгосптоваровиробниками та підприємцями.

Запропоновано членам президії проводити роз’яснювальну роботу серед людей похилого віку щодо необхідності вакцинування та пильності щодо недопущення шахрайських дій.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь