A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Відбулась щотижнева нарада з керівниками структурних підрозділів

Дата: 02.08.2021 14:14
Кількість переглядів: 387

Сьогодні на нараді з керівниками структурних підрозділів, яку провів заступник селищного голови Леонід Новицький, обговорили роботу за минулий тиждень та поставили завдання на поточний тиждень.

На початку наради секретар ради Сергій Дяченко зосередив увагу присутніх на необхідності своєчасності підготовки та подання на розгляд проектів рішень, адже найближча сесія селищної ради відбудеться орієнтовно 31 серпня поточного року.

Начальник відділу житлово-комунального господарства Юрій Кондратюк поінформував, що підготовлено матеріали та проекти рішень до розгляду на виконавчому комітеті ради стосовно видаленню дерев, по списанню житлових будинків, про зміну поштової адреси, постановку на квартирний облік. Склали 7 попереджень про усунення недоліків у сфері благоустрою. Також поінформував, що протягом останнього місяця різко збільшилась кількість пожеж на відкритих територіях Казанківської селищної ради, в тому числі на сільськогосподарських угіддях. І це пов’язане в першу чергу не з різким підвищенням температури повітря, а з людським фактором. З населенням проводиться відповідна роз’яснювальна робота щодо запобігання пожежам на відкритих територіях, але ситуація на краще не змінюється. Лише за вчорашню добу бійці МНС тричі виїздили на тушіння пожеж.

Начальник відділу соціального захисту населення Маріанна Трофімова повідомила, що вже отримано субвенцію з державного бюджету для створення денного центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали внаслідок домашнього насильства. Також маємо намір взяти участь у проекті «Громада для людини», це покращення системи соціального захисту та надання соціальних послуг. У разі отримання субвенції буде можливість покращити матеріально-побутові умови проживання наших підопічних стаціонарного відділення Центру надання соціальних послуг.

Минулого тижня дисциплінарна команда Центру надання соціальних послуг виїжджала в села Троїцько-Сафонове і Миколаївка. Було здійснено обстеження сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах, надавали перукарські послуги, перевіряли роботу соціальних робітників, які здійснюють надомне обслуговування. З метою отримання державних соціальних допомог за минулий тиждень до спеціалістів відділу соціального захисту населення звернулось 77 громадян. Планується взяти участь у онлайн-нараді голів територіальних громад, яким надано субвенцію з держбюджету на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства. Нарада буде проведена під головування Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля і дружини Президента України Олени Зеленської. Мета зустрічі – консолідація зусиль органів державної влади та органів місцевого самоврядування у сфері боротьби з домашнім насильством та моніторинг підвищення рівня надання допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства на місцевому рівні.

Також повідомила, що працівники Центру надання соціальних послуг приймуть участь у спортивних змаганнях працівників соціальної сфери на базі відпочинку м. Очаків. Варто зазначити, що такі змагання проводяться щороку і наша громада завжди отримує призові місця.

Начальник служби у справах дітей Валентина Риженко повідомила, що з метою попередження дитячої бездоглядності і безпритульності, виявлення дітей, які опинились у складних життєвих обставинах для забезпечення постійного контролю за умовами утримання і виховання дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, минулого тижня проведено профілактичний рейд у селах Дмитрівка, Новоданилівка, Троїцько-Сафонове, Миколаївка і селище Казанка. Відвідали двадцять сімей, складено відповідні акти.

Алла Косталан, начальник відділу культури та туризму, повідомила, що зараз проходить підготовка до святкування Дня Державного Прапора України та 30-ї річниці Незалежності України, на 5 серпня заплановано проведення оргкомітету. Враховуючи пропозиції громадської організації «Казанківський районний союз ветеранів та учасників антитерористичної операції» йде підготовка ескізу банера, а також 2 банери до відзначення 30-ї річниці Незалежності України.

Начальник комунального підприємства Олена Журавська доповіла, що на даний час робітники «ДоброБуду» прибирають прилеглі території стадіону «Колос», біля ДЮСШ, архіву, на дитячих майданчиках, а саме косять траву, прибирають сміття.

В галузі освіти тиждень пройшов результативно. Начальник відділу Олександр Лука поінформував, що у дитсадках і школах запроваджується нова система харчування НАССР, і з цього приводу минулого тижня Олександр Лука разом з інспектором дошкільної та початкової освіти Галиною Шкуріною зустрічались з представниками Миколаївської держпродспоживслужби. На наступному тижні планується проведення семінар-наради на базі відділу освіти громади щодо деяких питань впровадження НАССР у закладах освіти, в якій братимуть участь керівники та відповідальні за харчування в навчальних закладах. Зараз триває підготовка до опалювального сезону, розпочато перевірку котелен та димоходів. Також Олександр Лука доповів, що триває ремонт шкільних автобусів, які забезпечуватимуть підвезення учнів до навчальних закладів.

По підсумках наради було дано відповідні доручення виконавцям.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь