A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Благоустрій - турбота спільна!

Дата: 07.07.2021 08:10
Кількість переглядів: 958

Наша громада – це наш дім, ніхто крім нас самих, порядок в ньому не наведе!

Шановні мешканці нашої громади, а також суб’єкти господарювання!

Як зазначив начальник відділу інвестицій, містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Юрій Кондратюк, Правилами благоустрою територій населених пунктів Казанківської селищної ради, затверджених рішенням сесії від 28 травня 2019 року №312/14, визначено, що санітарне прибирання здійснюється шляхом своєчасного прибирання прибудинкової території і систематичного спостереження за її санітарним станом.

Відповідно до Закону України «Про благоустрій населених пунктів» до повноважень сільських, селищних і міських рад у сфері благоустрою населених пунктів належить: затвердження місцевих програм та заходів з благоустрою населених пунктів, а також затвердження правил благоустрою територій населених пунктів. Підприємства, установи та організації у сфері благоустрою зобов'язані утримувати в належному стані об’єкти благоустрою (їх частини), що перебувають у їх власності або користуванні, а також визначену правилами благоустрою території населеного пункту прилеглу до цих об’єктів територію; утримувати в належному стані закріплені за ними на умовах договору з балансоутримувачем об'єкти благоустрою (їх частини);

Громадяни у сфері благоустрою населених пунктів зобов'язані утримувати в належному стані об’єкти благоустрою (їх частини), що перебувають у їх власності або користуванні, а також визначену правилами благоустрою території населеного пункту прилеглу до цих об’єктів територію; дотримуватися правил благоустрою території населених пунктів; не порушувати права і законні інтереси інших суб'єктів благоустрою населених пунктів.

Отже підприємства, установи, організації, які розміщуються на території об’єкта благоустрою, можуть утримувати закріплену за ними територію або брати пайову участь в утриманні цього об’єкта на умовах договору, укладеного із балансоутримувачем.

Конкретні межі та режим використання закріпленої території для кожного суб’єкта господарювання визначає виконавчий комітет селищної ради або власник, якщо територія перебуває у приватній власності (проєкт відповідного рішення розміщено на сайті селищної ради).

Підприємства, установи й організації на власних та закріплених територіях повинні здійснювати увесь комплекс робіт, спрямованих на забезпечення та постійне підтримання чистоти і порядку, збереження зелених насаджень, в т.ч.:

забезпечення постійного прибирання сміття, побутових відходів, бруду;

регулярне знищення бур’янів, скошення трави заввишки більше ніж 10 см, видалення сухостійних дерев та чагарників, видалення сухого та пошкодженого гілля та забезпечення їх вивезення.

Благоустрій присадибної ділянки та прилеглої до присадибної ділянки території здійснюється власником або користувачем цієї ділянки.

Прибирання присадибної ділянки проводиться її власником або користувачем цієї ділянки:

а) території садиби у відведених межах;

б) території, прилеглої до садиби, між проїзною частиною вулиці і садибою;

в) території, прилеглої до садиби, між проїзною частиною провулку і садибою.

Тож, шановні земляки, давайте всі разом, спільними зусиллями наводити та підтримувати належний порядок у наших населених пунктах! Наша громада – це наш з вами дім, ніхто крім нас самих, порядок в ньому не наведе!

Межі утримання прилеглих територій підприємств, установ, організацій визначено у таких розмірах та наведено у таблиці (див. нижче).

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь