A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Відбулась 10 сесія Казанківської селищної ради

Дата: 30.06.2021 15:17
Кількість переглядів: 438

Сьогодні, 30 червня, Казанківський селищний голова Олексій Асмолов відкрив 10 сесію 8 скликання. В ході пленарного засідання депутати селищної ради розглянули 49 питань, з них 37 земельних.

З метою створення належних умов для реалізації територіальною громадою прав і повноважень, визначених законом України, депутати затвердили Програму розвитку місцевого самоврядування на 2021 – 2025 роки, фінансування якої здійснюватиметься в межах коштів селищного бюджету на відповідний рік, а також за рахунок залучених коштів з інших джерел, не заборонених чинним законодавством.

Далі затвердили персональний склад спостережної ради при комунальному некомерційному підприємстві «Казанківська багатопрофільна лікарня», мета якої – громадський нагляд у сфері охорони здоров’я, контроль за фінансово-господарською діяльністю закладу. Тепер відстоювати свої права може і має кожен мешканець нашої громади. Пацієнт може звернутися з письмовою заявою до спостережної ради і поскаржитися на неякісне лікування або на недоліки в медичному обслуговуванні, активісти можуть проконтролювати використання коштів, де, куди витратила їх лікарня. До складу спостережної ради увійшли депутати селищної ради, члени виконавчого комітету, керівники структурних підрозділів. Контроль за виконанням цього рішення покладено на постійну комісію селищної ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, освіти, культури, спорту.

На території селищної ради розмір податків залишено без змін на рівні минулого року (нерухоме майно, транспортний, земельний податки). Для платників єдиного податку другої групи «Єдиний податок для фізичних осіб – підприємців» – збільшено на 3% розміру мінімальної заробітної плати, тепер становитиме 15%.

Внесли зміни до Цільової програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 201-2025 роки. Програмою передбачено створення місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення, здійснення заходів щодо забезпечення пожежної безпеки, заходи, спрямовані на запобігання загибелі людей на водних об’єктах, інформаційне забезпечення та навчання у сфері цивільного захисту. З метою забезпечення планомірного, економічного, обгрунтованого і комплексного розвитку громади депутати затвердили детальний план території земельної ділянки для будівництва, обслуговування підприємства з переробки та зберігання сільськогосподарської продукції в межах Казанківської селищної ради.

Щоб забезпечити ефективне функціонування комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» та здійснення психолого-педагогічного супроводу дітей закладів шкільної освіти введено додатково посаду практичного психолога.

Щоб врегулювати організаційні відносини, пов’язані з передачею в оренду комунального майна, що перебуває у власності територіальної громади, затвердили положення про оренду мана, порядок розподілу орендної плати за використання майна, методику розрахунку орендної плати, а також примірний договір оренди.

Селищний голова Олексій Асмолов подякував депутатам ради за виважену й конструктивну позицію, активну роботу по прийняттю необхідних рішень.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь