A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Прекрасний подарунок юним спортсменам нашої степової Казанківщини

Дата: 03.06.2021 10:11
Кількість переглядів: 1102

Вчора відбулось урочисте відкриття після капітального ремонту приміщення Казанківської дитячо-юнацької спортивної школи. Цьому передувала велика і кропітка робота багатьох людей, які доклали чимало зусиль для того, щоб створити юним спортсменам нашої громади комфортні сучасні умови для занять фізичною культурою і спортом.

Урочисте відкриття закладу розпочалось з невеликої екскурсії по спортивній школі, яку провела її директор Лілія Дема. Гості ознайомились з фотовиставкою історії ДЮСШ, кубками і іншими спортивними трофеями її вихованців. Адже Казанківщина завжди славилась своїми волейбольними командами, великих успіхів досягали наші тенісисти, також пишаємось нашими легкоатлетами, гирьовиками, і, звісно, футболістами. Зараз у школі функціонує два відділення: волейбольне та футбольне. Заняттями охоплено 224 дитини та підлітка. У майбутньому планується відкрити відділення греко-римської боротьби. І це цілком закономірно, адже саме з цього виду спорту наш земляк Іван Богдан став олімпійським чемпіоном. Для загального розвитку вихованців спортивної школи та мешканців громади створені умови для зайняття настільним тенісом.

«Казанківська громада всебічно популяризує здоровий спосіб життя і піклується про створення гідних умов для занять спортом. Тож і було прийнято рішення про проведення ремонту спортшколи. Реалізувати цей проект вдалось завдяки ініціативі, наполегливості та всебічній підтримці Казанківського селищного голови Олексія Асмолова та депутатського корпусу», - підкреслила директор ДЮСШ Лілія Дема.

Варто зазначити, що загальна кошторисна вартість проєкту по капітальному ремонту ДЮСШ з впровадженням енергозберігаючих заходів склала 6 164 951 гривень. В тому числі за рахунок коштів держбюджету у сумі 3 279 677 гривень, кошти бюджету селищної ради у сумі 2 885 274 гривні. При реалізації запланованого було проведено ремонт та утеплення фасаду і цоколю, заміна дерев’яних вікон та дверей на металопластикові, заміна покрівлі, монтаж системи водопостачання, утеплення перекриття, відновлення по периметру будівлі вимощення, заміна підлоги на спортивний лінолеум, оздоблення стін, заміна розеток, вимикачів та світильників, улаштування «теплової підлоги», заміна радіаторів та трубопроводів опалення.

Зі словами привітання з нагоди цієї важливої у житті громади події до присутніх звернувся селищний голова Олексій Асмолов. Він пригадав ті роки, коли разом з друзями і однокласниками займався у цій школі, тож вона йому рідна і близька. Він особливо підкреслив, що все це робиться перш за все для дітей громади, щоб вони мали змогу і займались спортом, росли сильними і здоровими. Для спортивних досягнень та перемог вихованцям ДЮСШ від депутатського корпусу і від себе особисто вручив подарунок – спортивну форму та м’ячі. Особливі слова подяки за підтримку і реалізацію цього соціально важливого проекту селищний голова висловив депутатському корпусу громади, тренерам спортшколи, керівнику підрядної будівельної організації Юрію Милобогу.

У своєму виступі Юрій Милобог підкреслив, що Казанківська спортивна школа для нього – особливий об’єкт, адже сам він родом з нашої Нововолодимирівки, тож добре пам’ятає ті спортивні змагання, в яких у шкільні роки брав участь. Він також підкреслив, що особлива подяка має бути платникам податків, адже завдяки їх коштам вдалось провести всі необхідні ремонтно-будівельні роботи.

Перед присутніми також виступив депутат Миколаївської обласної ради від політичної партії «Слуга народу» Віталій Гомерський, який зазначив, що сьогоднішня прекрасна подія є свідченням відродження і розвитку громади, яка піклується про дітей, а значить – і про своє майбутнє.

Перший заступник голови Баштанської райдержадміністрації Наталія Казаріна від імені народного депутата України по 130-у виборчому округу Ігоря Негулевського, від голови Баштанської райдержадміністрації Владислава Дмитріва привітала земляків-казанківців з цією непересічною і приємною подією. Вона подякувала Казанківському селищному голові Олексію Асмолову, депутатам селищної ради, архітекторам, будівельникам, платникам податків, всім, хто долучився до проведення ремонту ДЮСШ. Від народного депутата України Ігоря Негулевського під оплески присутніх Наталія Казаріна вручила спортшколі подарунок – волейбольні та футбольні м’ячі.

Заступник голови Баштанської районної ради Василь Кузін зазначив, що плани по реконструкції спортшколи виношувались давно, але лише нинішній селищній раді вдалось успішно реалізувати цей проект. Тож промовець від імені Баштанської районної ради привітав селищного голову, депутатський корпус, всіх мешканців громади з цим важливим досягненням. Наша Казанківщина багата на спортивні традиції, тож варто їх продовжувати і надалі, адже для цього тепер у спортивній школі створено всі необхідні умови.

За якісно проведені роботи з капітального ремонту Казанківської ДЮСШ з впровадженням енергозберігаючих заходів Олексій Асмолов вручив Подяку селищної ради генеральному директору підрядної будівельної організації ТОВ «ФАУНА ГРАНД» Юрію Милобогу.

Від депутатів Казанківської селищної ради Гарніка Мкртчяна, Володимира Лося, Олександра Соловйова спортивна школа одержала по подарунковому грошовому сертифікату на суму 5000 гривень кожен на покращення матеріально-технічної бази закладу.

Далі перед гостями свята свою спортивну майстерність продемонстрували наші гості – юні борці греко-римського стилю з міста Новий Буг, також пролунали пісні у виконанні наших майстрів художньої самодіяльності.

Відремонтована дитячо-юнацька спортивна школа – це прекрасний подарунок юним спортсменам нашої степової Казанківщини. Діти дякували за цей чудовий, сучасний, гарний, оновлений спортивно-навчальний заклад, який сприятиме фізичному розвитку, активному відпочинку для мешканців нашої громади.

Цього ж дня на центральному стадіоні смт Казанка, незважаючи на дощову погоду, відбувся футбольний турнір пам’яті братів Вінівітіних, в якому взяли участь футбольні команди школярів з Казанки, Баштанки та Нового Бугу. Юних футболістів привітали заступник Казанківського селищного голови Леонід Новицький, директор ДЮСШ Лілія Дема, директор ФСК "Колос" Микола Подлінєв. Більше чотирьох годин тривали футбольні баталії.

Після завершення турніру юних футболістів запросили на урочисте відкриття ДЮСШ. Саме під час цього свята під гучні оплески присутніх гравцям футбольних команд вручили грамоти, медалі та кубки.

Перше місце у турнірі пам’яті братів Вінівітіних у віковій категорії 2010-2011 років народження нагороджено медалями та кубком команду Баштанської ДЮСШ (тренер Олександр Листопад). Друге місце посіла команда Казанківської ДЮСШ (тренер Євген Степанов). Третє місце виборола команда Новобузької ДЮСШ (тренер Василь Єременко). У віковій категорії 2007-2008 років народження нагороджено медалями та кубком за перше місце команду Казанківської ДЮСШ, друге місце – Баштанська ДЮСШ, третє – Новобузька ДЮСШ. Кращими гравцями турніру визнано Арсенія Юхна і Дмитра Сиротіна з Казанки, Івана Маргіту, Максима Даниленка з Баштанки, Руслана Левченка і Ростислава Кушніра з Нового Бугу. Ці юні футболісти також одержали заслужені нагороди. Нагородження спортсменів провела мама Юрія і Євгена Надія Леонідівна Вінівітіна.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь