A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Працівники Казанківської селищної ради відвідали виставку видатного українського поета Дмитра Креміня

Дата: 26.05.2021 15:49
Кількість переглядів: 465

Сьогодні колектив Казанківської селищної ради побував на виставці, присвячену пам’яті лауреата Державної премії ім. Т.Г. Шевченка, видатного українського поета Дмитра Дмитровича Креміня. Наші працівники не могли залишитись осторонь цієї важливої події у суспільному житті нашої громади. Адже поет Дмитро Кремінь відомий не лише в Україні, а й в багатьох інших країнах світу. Його ім’я знають у Канаді, США, Великій Британії, Японії і інших країнах. Нещодавно на сесії селищної ради Казанківській гімназії №2 було присвоєно ім’я Дмитра Креміня.

Тож наші працівники з великою цікавістю оглядали експонати, ділились враженнями і спогадами про відомого поета. Згадували його творчість.

Надзвичайно цікаву розповідь почули відвідувачі виставки від директора Публічної бібліотеки Лариси Крюкової, яка розповіла про життя видатного поета, публіциста, перекладача, його шкільні та студентські роки, переїзд до Казанки. Прожив Дмитро Дмитрович у нашому селищі чотири роки. Ось так неочікувано у його долі з’явилась степова Казанка, яка на карті виглядала поруч з морем. Але за чотири роки поет так і не скупався у хвилях Чорного моря, натомість змушений був навіть купувати питну воду, якої в степу бракує. Як писав Дмитро Дмитрович: «Селище міського типу Казанка, моя подруга, синова перша батьківщина. В самій Миколаївській області – прямо тобі живий підручник історії від епохи Давньої Греції до нинішніх часів…».

Тож, шановні земляки, запрошуємо вас відвідати цю надзвичайно цікаву виставку, яка буде діяти протягом цього тижня з 8.00 до 17.00.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь