A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

На варті пам’яті

Дата: 18.05.2021 09:01
Кількість переглядів: 357

Сьогодні, 18 травня, у всьому світі відзначається Міжнародний день музеїв.

Кожна держава в світі має свої історичні та культурні надбання, зібрані в музеях, які дозволяють всім бажаючим долучитися до історії, вдихнути на повні груди повітря, насичене духом часу.

З 1974 року у нас функціонує районний історичний музей. Його засновником і першим директором був відомий краєзнавець, дослідник історії Казанківського краю Сідоров Микола Іванович.

У 1972 році, тоді ще молодший науковий співробітник Миколаївського обласного історико-краєзнавчого музею Микола Іванович, провів справді величезну дослідницьку роботу, він працював у архівах Кіровограда, Дніпропетровська, Херсона, Миколаєва, в музеях багатьох міст, опитував старожилів, по крупинкам збираючи матеріали з історії Казанківщини. І весною, 9 березня 1974 року, музей приймає своїх перших відвідувачів, а у 1977 році йому було присвоєно почесне звання - народного.

Продовжували справу Сідорова Миколи Івановича - Курінна Ніна Миколаївна, Пойда Олена Яківна. З 2013 року історичний музей очолює Заслужений працівник культури України, ентузіаст музейної справи, людина небайдужа і творча, Маслова Наталія Дмитрівна.

Як розповіла Наталія Дмитрівна, за 47 років свого існування у музеї проведено безліч екскурсій, заходів, виставок. Майже кожен казанківець, принаймні раз в житті, побував тут. Серед гостей та відвідувачів - люди з багатьох регіонів нашої держави, а також з Білорусії, Грузії, Англії, Америки.

Сьогодні музей стає центром національно-патріотичного виховання, особливо для молоді та дітей. Ми в постійному пошуку. Активно співпрацюючи з публічною бібліотекою проводимо краєзнавчі квести, виставки, інформаційні десанти, години історичної пам’яті , акції «Музей просто неба”, «В музей всією родиною» тощо. І все це завдяки професійній роботі, любові до рідного краю працівників районного історичного музею Маслової Наталії Дмитрівни та зберігача фондів Левченко Оксані Валеріївні, які стоять на варті пам’яті, забезпечують збереження знань про історію, традиції та сучасну культуру і безперервний зв’язок поколінь.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь