A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Відбулась робоча зустріч щодо організації функціонування закладів освіти громади у новому навчальному році

Дата: 17.05.2021 08:59
Кількість переглядів: 365

14 травня у залі засідань Казанківської селищної ради відбулась робоча зустріч селищного голови Олексія Асмолова, начальника відділу освіти, молоді та спорту Олександра Луки з батьками випускників 9 класів стосовно організації функціонування 10-11 класів у закладах освіти нашої громади. Також у заході взяли участь керівники закладів освіти, директор Казанківського аграрної ліцею Микола Зубель, голова профспілки освітян Ольга Дьоміна.

Перед присутніми виступив Олексій Асмолов, який розповів про необхідність такої зустрічі та закликав усіх учасників до відкритого діалогу.

Потім Олександр Лука докладно ознайомив присутніх зі змінами, які відбуваються у галузі освіти, зокрема зупинився на питанні, що на даний момент найбільше цікавить батьків учнів 9 класів, – а це здійснення набору у 10 класи. У разі зарахування учнів до 10 класу у 2021 навчальному році виникне проблема із завершенням навчання у закладі освіти, так як заклади змінять тип у 2022 році та матимуть статус гімназії. І, як результат, здобувачі освіти, провчившись 2 роки, не зможуть отримати свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти. Питання дійсно болюче, але ця інформація доводилась до керівників закладів освіти, які в свою чергу повинні були інформувати батьків.

Зараз лише Троїцько-Сафонівський ліцей до 2024 року може забезпечувати учням здобуття профільної середньої освіти, тобто, якщо конкретизувати – учні зможуть отримати документ про повну загальну середню освіту. Отже, забезпечення рівного доступу до якісної повної загальної середньої освіти для кожної дитини є ключовим пріоритетом, і жодного випускника 9-х класів не буде позбавлено права на продовження здобуття повної загальної середньої освіти, - зазначив Олександр Лука.

Ця ситуація викликала жваве і зацікавлене обговорення учасників робочої зустрічі, в тому числі батьків, вчителів, керівників навчальних закладів. Було запропоновано таку альтернативу: учні 9 класів, які виявлять бажання продовжити навчання у 10 – 11класах, зможуть це зробити у Троїцько-Сафонівському ліцеї та на базі Казанківської гуманітарної гімназії. Батьки дітей 9-х класів з 15 червня на базі Казанківської гуманітарної гімназії повинні написати заяву на ім’я директора Троїцько-Сафонівського ліцею про зарахування до 10 класу також надати свідоцтво про закінчення базової середньої освіти. В залежності від отриманих заяв буде вирішуватись питання для учнів віддалених сіл громади щодо підвезення шкільними автобусами до навчальних закладів, де вони здобуватимуть повну загальну середню освіту та питання щодо проживання. Учні, які зараз закінчують 10 клас, отримають повну загальну середню освіту в тих закладах, в яких зараз навчаються.

Як поінформував директор Казанківського аграрного ліцею Микола Зубель, окрім загальноосвітніх шкіл, повну загальну середню освіту можна отримати також у їхньому ліцеї. Він розповів присутнім про заклад, який по багатьох показниках займає перше місце в області, має прекрасний педагогічний колектив, тож діти нічого не втрачають, якщо після 9 класу підуть навчатись до аграрного ліцею, де створено всі необхідні умови для навчання і отримання професії.

Більш детальну інформацію з питання продовження навчання у 10-11 класах батьки та учні можуть отримати, звернувшись до відділу освіти, молоді та спорту Казанківської селищної ради.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь