A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Біль не вщухає. 35-а річниця Чорнобильської трагедії

Дата: 26.04.2021 15:12
Кількість переглядів: 446

Чорнобиль… Це страшний біль нашої землі. І скільки б не минуло років, все одно це слово буде чорним вогнищем скорботи. Сьогодні у фойє будинку культури відбулись урочисті заходи присвячені 35-й річниці Чорнобильської трагедії «Гірчить Чорнобиль крізь роки, гірчить…». На початку заходу, присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих і померлих внаслідок аварії на ЧАЕС.

«Ця жахлива трагедія чорною смугою відбилась на долях мільйонів людей, як в Україні, так і далеко за її межами. Сотні, тисячі людей брали участь у ліквідації аварії, серед яких і наші земляки. Хотілося, щоб той страшний жах, який ви перенесли, ніколи не повторився, а люди завжди пам’ятали героїв минулої трагедії. І сьогодні, 26 квітня, ми згадуємо ті події, дякує живим та вшановує загиблих учасників ліквідації. », - зазначив у своїй промові Казанківський селищний голова Олексій Асмолов. Також побажав міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди.

Перед присутніми виступили заступник голови Баштанської райдержадміністрації Наталія Казаріна і голова Казанківської громадської організації інвалідів Чорнобиля «Союз. Чорнобиль. Україна» Олександр Подлінєв.

З нагоди відзначення 35-ї річниці на Чорнобильській Атомній Електростанції Олексій Асмолов нагородив пам’ятною медаллю ліквідаторів-казанківців Курабко Василя Павловича, Шкуріна Володимира Івановича, Сюльдіна Валерія Вікторовича, Сарапулова Володимира Володимировича, Подлінєва Олександра Леонідовича, Настича Миколу Івановича, Білан Світлану Василівну, Буряковського Олександра Олександровича, Борейко Олександра Михайловича.

Пам’ятним знаком «Чорнобиль» нагороджено Борейка Олександра Володимировича, Лєбєдєва Сергія Федоровича, Попова Сергія Миколайовича, Юркова Олександра Олександровича, Паробщука Володимира Миколайовича, Улевича Миколу Миколайовича, Квітко Василя Опанасовича, Солонюка Володимира Івановича, Жеребило Олега Миколайовича, Андрющенко Василя Григоровича, Суботу Володимира Григоровича, Хміляра Олександра Володимировича, Білого Олександра Кімовича, Лазарєва Миколу Анатолійовича.

Працівники відділу культури підготували документальний фільм «До і після», де присутні поринули у минуле та на мить представили, яке було життя у молодому місці Прип’ять. Таке не можливо забувати, бо коли вмирає пам’ять про минуле, минуле може повторитись.

Наш земний уклін, довічна вдячність усім тим, хто ризикуючи своїм життям брав участь у ліквідації наслідків аварії, хто відроджував до нового життя обпалену радіацією землю.

До підніжжя пам’ятного знаку нашим землякам – ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС учасник заходу поклали живі квіти.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь