A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Олександр Подлінєв: ми вдячні за пам’ять, допомогу і підтримку!..

Дата: 26.04.2021 10:52
Кількість переглядів: 373

Минуло 35 років, як сталась страшна трагедія, яка увійшла в історію людства, як «Чорнобильська катастрофа». У вічі смертоносному вихору радіації глянули герої, проявивши незламність волі і духу. Ціною свого життя вони зупинили вогонь реактора.

На війну з незримим ворогом відгукнулись і наші земляки-казанківці, які ціною свого здоров’я та навіть життя захистили світ від небувалої біди.

Як розповів голова Казанківської громадської організації інвалідів Чорнобиля «Союз. Чорнобиль. Україна» Олександр Подлінєв у Казанківській громаді пам’ятають і шанують ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, їх дружин, рідних і близьких, з розумінням ставляться до наявних проблем, завжди готові до спілкування.

Особливі слова подяки від чорнобильців Олександр Подлінєв висловлює селищному голові Олексію Асмолову, який постійно відгукується на проблеми наших земляків-ліквідаторів, завжди відкритий до діалогу і тісної співпраці стосовно допомоги та підтримки героїв-чорнобильців. Варто нагадати також, що завдяки ініціативі і наполегливості Олексія Асмолова, за кошти селищної ради з місцевого рожевого граніту було виготовлено і встановлено пам‘ятний знак ліквідаторам й урочисто відкрито на території Центральної районної лікарні у квітні 2016 року. Це данина подвигу нашим землякам, які разом з іншими героями мирного часу врятували всіх нас від страшної трагедії, наслідки якої відчуваються ще й зараз.

Селищною радою затверджено комплексну програму соціального захисту «Турбота», в одному з розділів якої передбачено допомогу чорнобильцям-ліквідаторам та вдовам ліквідаторів. Двічі на рік у грудні і квітні за рахунок селищного бюджету 1-й категорії виплачується грошова допомога по 2000 гривень, ІІ – по 850 гривень і вдовам ліквідаторів -по 500 гривень.

Як також підкреслив Олександр Подлінєв чорнобильці глибоко вдячні і медпрацівникам, співробітникам пенсійного фонду, соціального захисту за допомогу і порозуміння, уважне і турботливе ставлення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь