A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Розглянули питання щодо стану захворювання населення громади на COVID-19

Дата: 23.03.2021 09:23
Кількість переглядів: 726

22 березня проведено засідання місцевого штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації, пов’язаної з поширенням коронавірусної інфекції COVID-19 на території Казанківської селищної ради.

На засіданні розглянуті питання щодо стану захворювання населення на COVID-19 на території громади та заходи з протидії захворювання та організація проведення заходів з вакцинації.

Керівник підрозділу первинної медицини Віталій Соколов повідомив присутнім про значне збільшення госпіталізованих хворих із діагнозом пневмонія та підтвердженим COVID-19, а також звернув увагу на те, що дана ситуація ймовірно пов’язана із послабленням карантинних заходів. Станом на 17 березня зареєстровано 18 нових випадків захворювання на COVID-19. Всього з початку пандемії в Казанківському районі зареєстровано 526 підтверджених випадків захворювання на COVID-19: смт Казанка –345(+9), Володимирівка- 35(+3), Новоданилівка – 29(+1), Олександрівка – 2, Дмитро-Білівка-4, Дмитрівка – 1, Новофедорівка – 5(+1), Миколо Гулак – 6(+2), Новоукраїнка – 1, Миколаївка – 12(+1), Селище Казанка – 2, Великоолександрівка – 6, Скобелево – 6(+1), Новолазарівка – 6, Весела Балка – 27, Новогригорівка – 1, Троїцько-Сафонове – 4, Михайлівка – 11, Шевченкове – 1, Суходілля- 1, Нововолодимирівка – 1, Новоскелеватка – 1. Біоматеріал, який відібрано безпосередньо в Казанківській ЦРЛ та Казанківському центрі ПМСД позитивних результатів – 445.

Всього у лабораторіях закладів охорони здоров’я області проведено 339 лабораторних тестувань на COVID-19 із використанням методу імуноферментного аналізу (ІФА), біоматеріал, на які відібрано безпосередньо в Казанківський ЦРЛ та Казанківському центрі ПМСД позитивні – 23.

Проведено 530 тестувань із використанням швидких тестів до вірусу COVID-19, біоматеріал, на які відібрано безпосередньо в Казанківському ЦПМСД позитивні – 63.

Також Віталій Соколов повідомив, що вакцинація населення передбачає декілька етапів вакцинування. На першому етапі проведена вакцинація медичних працівників закладів охорони здоров’я, які безпосередньо пов’язані з наданням медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу в стаціонарних умовах, військовослужбовцям ЗСУ, людям похилого віку інтернатних закладів.

З 22 березня розпочалась чергова ланка другого етапу вакцинації, яка буде проводитись підготовленими фахівцями Казанківського центру ПМСД. Для цього будуть функціонувати стаціонарний пункт щеплення та мобільна бригада на базі Казанківської амбулаторії ЗПСМ.

Вакцинацією передбачено охопити медичних працівників закладів охорони здоров’я, які надають первинну медичну допомогу, працівників громадського здоров’я, працівники організованих колективів, шкіл, соціального захисту, особи віком 80 років і старші.

Для вакцинації використовується вакцина AstaZeneca/Covichild Індійського виробництва.

Вакцина зберігається на обласній базі спецпостачання та надходить до медичного закладу згідно заявки.

Виїзною бригадою Баштанського центру ПМСД охоплено 120 мешканців несених пунктів. Ускладнень після проведеної вакцинації не спостерігалось.

Бажаючі отримати щеплення повинні звернутись до свого сімейного лікаря, або до реєстратора ( м.т. 068 2166118)

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь