A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Відбулось засідання виконавчого комітету селищної ради

Дата: 19.03.2021 17:24
Кількість переглядів: 361

Під головуванням Казанківського селищного голови Олексія Асмолова 18 березня відбулось засідання виконавчого комітету, на якому розглянули 9 питань. З інформацією стосовно проектів рішень, які будуть розглянуті на наступній сесії стосовно наміру створення спостережної ради при комунальному некомерційному підприємстві «Казанківська багатопрофільна лікарня» та про внесення змін до програми підтримки розвитку первинної медичної допомоги на 2021 – 2024 роки виступила заступник селищного голови Олена Шевчук. Як зазначила доповідач, основною метою діяльності спостережної ради буде сприяння реалізації права громадян на участь в управлінні охороною здоров’я, дотримання вимог законодавства під час здійснення медичного обслуговування населення нашою багатопрофільною лікарнею. Стосовно змін до програми розвитку первинної меддопомоги, то вони стосуються фінансування медичної галузі на селі, адже медичний працівник у сільській місцевості дуже необхідний, і треба зробити все можливе, щоб зберегти кадровий потенціал сільської медицини. Старости повинні контролювати виконавську дисципліну, організацію надання медичних послуг на відповідних територіях, оперативно реагувати на наявні проблемні питання, вживати заходів щодо їх безумовного вирішення за підтримки керівництва територіальної громади. В обговоренні цієї теми взяв участь керівник підрозділу первинної медицини Віталій Соколов, який, зокрема, поінформував про існуючі проблеми при укладанні декларацій з сімейними лікарями, кадрового забезпечення галузі, та, з урахуванням ситуації, яка складається з захворюваності на коронавірус, підкреслив важливість і необхідність вакцинування, і в першу чергу, - вразливих верств населення.

Потім члени виконкому розглянули питання стосовно проектів рішень про затвердження положення про приватизацію об’єктів комунальної власності територіальної громади, положення про надання платних послуг закладами культури, про комісію з питань евакуації, про заходи, пов’язані з цивільним захистом.

Також на засіданні затвердили порядок видачі довідки про наявність у житловому приміщенні пічного опалення таабо кухонного вогнища на твердому паливі. Тепер громадянам пільгової категорії не треба буде їздити у Новий Буг до управління газового господарства, щоб отримати довідку про відсутність у оселі газового опалення.

Підсумки роботи виконавчого комітету у заключному слові підбив селищний голова Олексій Асмолов, звернувши особливу увагу відповідних відділів, служб і старост на необхідності приділяти щоденну увагу таким важливим питанням як захист прав дітей, соціально незахищених верств населення, медичного обслуговування мешканців і інших важливих моментів життєдіяльності нашої громади.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь