A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Діти – повноправні члени нашої територіальної громади!

Дата: 05.03.2021 09:41
Кількість переглядів: 862

Діти, як члени громади, мають свої права. Право на життя, на освіту, на охорону здоров’я, на розвиток, на правосуддя, на батьківську турботу, на сім’ю, на захист з боку громади й держави. Численні обов’язки щодо представлення інтересів членів своєї громади покладено законодавством на голову, старост та виконавчий органи територіальної громади. Тобто голова громади, старости представляють інтереси дітей як членів своєї громади і виконують обов’язки щодо створення соціальноекономічних умов реалізації особистості на території громади.

За законодавством, основні обов’язки з утримання, виховання, підтримки дітей виконують їхні батьки. Вони ж є членами громади. Сімейний кодекс деталізує права і обов’язки батьків щодо народження, визнання батьківства, виховання та підтримки дітей, а Кримінальний кодекс України містить статті про покарання батьків за зловживання своїми батьківськими обов’язками або за їх невиконання.

У Казанківській селищній раді повноваження із захисту прав дітей або представлення їхніх інтересів здійснює орган опіки та піклування при виконавчому комітеті селищної ради.

Начальник відділу соціального захисту населення Маріанна Трофімова зазначила, що орган опіки та піклування – це специфічний правовий інститут, який покликаний вирішувати проблеми людей, які для представлення або захисту своїх прав потребують втручання держави. Важливо, що територіальна громада як орган опіки та піклування забезпечує захист прав не тільки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а й багатьох інших особистих і майнових прав кожної дитини, яка мешкає на території нашої громади. Так, протягом 2020 року, було проведено 9 засідань опікунської ради, на яких було розглянуто 108 питань, що стосуються захисту прав дітей. 33 родини перебуває на обліку, як сім’ї, що опинились в складних життєвих обставинах, в яких виховується 114 дітей. Протягом минулого року згідно рішень суду позбавлено батьківських прав чотири особи по відношенню до десяти малолітніх дітей.

Отже, перед громадою іноді постають складні ситуації і результативність та швидкість їх вирішення залежать від конкретних обставин. Працівники служби у справах дітей селищної ради проводять відповідну роботу, виявляють та допомагають особам уникнути ускладнень, обтяжень, невизначеності у складних життєвих обставинах. Щоб чітко володіти ситуацією, позитивно й оперативно на неї впливати, та по можливості виводити неблагополучні родини з кризового стану, проводяться перевірки в таких сім’ях та профілактичні бесіди з батьками, які ухиляються від виконання своїх батьківських обов’язків.

Питання соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування постійно перебуває на контролі у службі у справах дітей виконкому селищної ради. Погодьтесь, що цілком справедливим є вислів: діти є повноправними членами нашої територіальної громади.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь