A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Foot-квест «Патріотичні мандри» для підростаючого покоління

Дата: 11.02.2021 16:28
Кількість переглядів: 494

15 лютого в Україні вшановують учасників бойових дій на території інших держав. Цій пам’ятній даті був присвячений foot-квест під назвою «Патріотичні мандри», підготовлений Публічною бібліотекою та історико-краєзнавчим музеєм. Захід був проведений для учнів 175 групи Казанківського аграрного ліцею (класний керівник І.Ф.Долженко) за участі ветеранів Афганської війни Андрія Васильовича Давидюка, Олега Миколайовича Козлова та голови Казанківської організації воїнів-інтернаціоналістів та запасу Української спілки ветеранів Афганістану Андрія Миколайовича Коптєва.

Юні учасники заходу пройшли чотири локації – інформаційних майданчиків, на кожному з яких отримали багато цікавої інформації. На першому, що мав назву «Пекельний вогонь Афганістану», учні отримали інформацію про війну в Афганістані та участь в ній наших співвітчизників. 3087 загиблих, 4687 поранених, близько 70 зниклих безвісти – таким є український рахунок цієї війни.

Друга локація, «Солдат війни не обирає», знаходилась в історико-краєзнавчому музеї. Біля експозиції, присвяченій участі наших земляків в Афганській війні, директор музею Н.Д. Маслова розповіла, що 80 наших земляків пройшли дорогами цієї війни, про їх бойові нагороди, а також про казанківців-учасників миротворчих місій ООН.

На наступній зупинці патріотичної мандрівки на учасників заходу чекала розповідь про Сергія Алхімова – воїна, героя, що загинув, захистивши від вибуху своїх бойових побратимів, хлопця, що став для нас символом цієї війни, і чиє ім’я продовжує жити в назві вулиці нашого селища.

Четверта локація - «Збережемо пам’ять про подвиг» - знаходилась біля пам’ятного знаку на честь воїнів-інтернаціоналістів. Діти дізналися, що наші земляки брали участь у 16 збройних конфліктах на території інших держав та 4 миротворчих місіях. Учасники заходу вшанували пам’ять тих, хто не повернувся з Афганістану, а також тих, хто внаслідок фізичних і моральних травм пішов з життя вже після повернення з війни, покладанням квітів.

Підведенням підсумків патріотичних мандрів стала участь ліцеїстів у вікторині. Найбільш активні її учасниці Унєніна Карина та Вахніченко Марина отримали грамоти від голови ветеранської організації «афганців» Андрія Коптєва.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь