Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Вимоги щодо отримання допусків (посвідчень) на право роботи, пов'язаної з транспортуванням, зберіганням,застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохіллікатами.

Дата: 09.02.2021 15:32
Кількість переглядів: 388

Управління фітосанітарної безпеки Головного Управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області нагадує особам, діяльність яких пов'язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами, а також працівникам підприємств, установ, фізичним особам - підприємцям, що організовують виконання таких робіт, про необхідність одержання допуску (посвідчення) на право роботи із зазначеними препаратами.

Підставою для видачі допуску є посвідчення про проходження спеціальної підготовки з питань безпечного виконання роботи з пестицидами і агрохімікатами та медична книжка з висновком медичної комісії про відсутність протипоказань за станом здоров'я (відповідно до постанови КМУ від 18 вересня 1995 р. № 746)

"Підприємці, установи, організації усіх форм власності та громадяни зобов'язані у сфері захисту рослин допускати до робіт, пов'язаних із транспортуванням, зберіганням, застосуванням засобів захисту рослин, їх торгівлею, лише тих осіб, які пройшли спеціальну підготовку, та мають на те відповідне посвідчення і допуск, що видаються центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері захисту рослин, щороку - зазначено в ст. 18 Закону України "Про захист рослин".

До виконання робіт з пестицидами і агрохімікатами не допускаються особи віком до 18 років, вагітні жінки, жінки, що годують дітей, особи, які мають протипоказання за станом здоров'я, а також особи, зазначені у переліку важких робіт із шкідливими і небезпечними умовами праці.

Організатори роботи видають працівникам підприємств, установ та організацій, що мають допуск, наряд на виконання роботи з пестицидами і агрохімікатами. Перед початком роботи проводиться інструктаж на робочих місцях, щодо заходів забезпечення безпеки, запобігання забрудненню залишками пестицидів і агрохімікатів продукції, навколишнього природного середовища, а також щодо надання першої медичної допомоги у разі отруєння, виникнення аварії.

Зважаючи на вищевикладене, доводжу до відома усіх зацікавлених осіб: допуски та посвідчення видаються інспекторами управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області. За більш детальною інформацією звертатися за адресою: смт Казанка вул. Миру 195,тел. 9-13-20

Нагадую про те, що відповідальність за порушення законодавства у сфері захисту рослин несуть особи, винні у непроходженні спеціальної підготовки та неотриманні відповідного допуску та посвідчення на право проведення робіт, пов'язаних з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею засобів захисту рослин, що тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову відповідальність згідно СТ.21 Закону України "Про захист рослин".

                                                                               ГУ Держпродспоживслужби в Миколаївській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь