A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Відбулась нарада з керівниками закладів освіти Казанківської селищної ради

Дата: 08.02.2021 15:58
Кількість переглядів: 342

5 лютого відбулась нарада з керівниками закладів освіти територіальної громади, в якій взяв участь Казанківський селищний голова Олексій Асмолов. На початку наради начальник відділу освіти, молоді та спорту Олександр Лука доповів про результати діяльності установ та закладів освіти у 2020 році та завдання на 2021 рік.

У громаді 14 закладів освіти, в яких навчається 1639 учнів та 42 учні здобувають освіту за вечірньою формою навчання, а також 13 дитсадків, в яких виховується 366 дітей.

Для учнів 1 класів створено розвивальне середовище, придбано меблі, комп’ютерну техніку та дидактичні матеріали за рахунок коштів державного та місцевого бюджету. Забезпечено підвезення до шкіл учнів сільської місцевості, які проживають за межею пішохідної доступності. Підвезення здійснюється 6 шкільними автобусами.

Протягом 2020 року відремонтовано спортивний зал Новоданилівського ЗЗСО, ганок в Казанківській гімназії №2 і №4, вимощення, заміна аварійних дверей на металопластикові в Михайлівській гімназії, внутрішні туалети в Казанківській гімназії №4, ремонт опалювальної системи в Казанківському ЗЗСО№1, ремонт залу, меблі для кабінету біології та фізики в Троїцько-Сафонівському ліцеї, на харчоблоки закуплено витяжні шафи, придбано установки ECOSOFT UV для знезараження питної води методом ультрафіолетового випромінювання, відремонтовано харчоблок в дитсадку «ТЕРЕМОК», капітальний ремонт ДЮСШ.

Далі головний спеціаліст відділу освіти Ірина Вергелес та інспектор із загальної та позашкільної освіти Наталія Дяченко доповіли щодо проведення державної підсумкової атестації, особливості реєстрації для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти у 2021 році.

Інспектор з дошкільної та початкової освіти Глина Шкуріна доповіла щодо замовлення підручників для учнів 4 та 8 класів, а також про видачу єдиного квитка для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Це документ, який надає право дітям зазначених категорій на безплатне відвідування кінотеатрів, виставок, музеїв, спортивних споруд, безплатний проїзд у громадському міському (приміському) транспорті (крім таксі).

Головний спеціаліст Світлана Бондар наголосила щодо реєстрації статутів закладів дошкільної освіти, а також щодо організації харчування дітей у зимово-весняний період.

Директор будинку дитячої та юнацької творчості Лариса Перова подякувала директорам шкіл за участь у районних та обласних конкурсах, заходах, конференціях. Дуже приємно, що учні нашої громади дуже здібні і талановиті, отримують нагороди, займають призові місця за цікаві і змістовні роботи.

Наталія Паланіч доповіла щодо інклюзивного навчання, як одного з основних напрямів реформування системи освіти України, який розвивається і в нашому освітньому просторі. Всім дітям, які потребують, надаються психолого-педагогічні послуги.

Казанківський селищний голова Олексій Асмолов у своєму виступі зазначив, що необхідно на місцях проводити з батьками роз’яснювальну роботу з тим, щоб всі діти відвідували дитсадки, що забезпечить належну наповнюваність всіх дошкільних закладів громади.

Також Олексій Асмолов говорив стосовно забезпечення дітей у школах і дитсадках належним харчуванням згідно затверджених норм і вимог. Було запропоновано керівникам закладів освіти внести пропозиції стосовно створення на базі міжшкільного навчально-виробничого комбінату, який знаходиться в с. Миколаївка, окремого підприємства, яке б займалось матеріально-технічним забезпеченням шкільних і дошкільних навчальних закладів громади. Після ретельного вивчення це питання буде винесено на розгляд сесії селищної ради, яка відбудеться 26 лютого.

За результатами розгляду питань порядку денного були прийняті відповідні рішення.

Після закінчення наради керівники ще довго спілкувалися, обговорювали шкільні проблеми, обмінювались інформацією щодо впровадження інновацій.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь