A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

«COVID-19» – вірус мало вивчений та дуже небезпечний!

Дата: 24.12.2020 14:09
Кількість переглядів: 434

Як розповів директор Казанківського районного центру первинної медичко-санітарної допомоги Віталій Соколов у нашому районі напружена ситуація з захворюваності на COVID-19. Всього з початку пандемії зареєстровано 322 підтверджених випадків захворювання на COVID-19. Як що взяти наших сусідів, наприклад, Баштанський район, то у них 390 виявлених підтверджених випадків, Новобузький - 215, Березнегуватський – 173.

«Як бачите, становище складне. У всіх населених пунктах нашої громади є підтверджені випадки захворюваності на COVID-19. В лабораторії Казанківської лікарні відібрано біоматеріал та отримано 1051 результат, з них позитивні 322. Також проведено 100 тестувань із використанням швидких тестів на IgGIgM до вірусу COVID. Цей вірус не вивчений до кінця, а найгірше це те, що він має властивість швидко розповсюджуватись, тому треба дотримуватись маскового режиму, тримати дистанцію, мити руки і дезінфікувати. Якщо дотримуватись цих правил, заразитися небезпечною хворобою мало шансів, вони повинні увійти в щоденний побут кожного із нас, а головне, - треба бути дисциплінованим. На сьогоднішній день із усієї кількості хворих на COVID-19 на лікуванні знаходиться 101 пацієнт, одужало – 213, померло – 8», - розповідає Віталій Соколов.

У більшості пацієнтів перебіг хвороби легкий або середньої важкості із симптомами, схожими на температуру, головним болем і кашлем. Якщо пацієнт не потребує госпіталізації, йому нададуть необхідну медичну допомогу та рекомендації стосовно самоізоляції. У великої кількості хворих різного віку виникає «ковідна пневмонія», що може стати смертельною.

Тож зважаючи на ситуацію, в наших силах мінімізувати загрозу поширення корона вірусної інфекції на території нашої громади і невдовзі повернемось до звичного ритму життя, бо саме від нас, від нашого свідомого ставлення та виваженої поведінки залежить розвиток подальших подій. Просимо вас, шановні казанківці, зберігати спокій і неухильно дотримуватись особистої гігієни та правил карантину.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь