A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Позитивні зрушення у галузі культури

Дата: 06.11.2020 15:02
Кількість переглядів: 528

У наш сучасний світ не можна уявити себе без закладів культури, адже це той осередок, де людина має можливість раціонально проводити свій вільний час, розвивати свої таланти, культурно відпочивати та отримувати естетичну насолоду. У 2000 роках будинками культури мало хто опікувався, а особливо сільськими, ремонтні роботи не проводились, поступово все приходило у незадовільний стан, матеріально-технічна база застаріла, тож згодом виникло багато проблем з дахами, стелями, стінами. Після створення Казанківської ОТГ, за досить короткий термін часу, ситуація із закладами культури стала кардинально змінюватись на краще. За два роки видно реальні позитивні зрушення. Зрозуміло, що одразу всі проблеми вирішити неможливо, тому поступово проводяться ремонтні роботи. Так, проведено капітальний ремонт та утеплення Казанківського міського клубу №1 із впровадженням енергозберігаючих технологій та придбано сценічні костюми, відремонтовано Михайлівський будинок культури - встановили енергозберігаючі вікна, вхідні та аварійні двері, облаштували сцену, глядацьку залу, також придбали мікшерський пульт, одяг для сцени та сценічні костюми. А зараз вже розпочато ремонтні роботи у фойє та у приміщенні, де буде знаходитись тренажерний зал. Проведено зовнішній ремонт фасаду Троїцько-Сафонівського сільського будинку культури та придбали багатофункціональний пристрій, в Дмитрівському - провели поточний ремонт даху. У Миколаївці на території, де розміщено місцевий заклад культури, облаштовано територію, огородили парканом, зробили літню площадку, покладено тротуарну плитку, планується замінити вікна, двері, придбати стільці та одяг для сцени. Для Новоданилівського закладу культури придбали мікшерський пульт і вже зараз проводяться ремонтні роботи у приміщенні, де буде знаходитись бібліотека філія. А для Великоолександрівського закладу культури теж придбано мікшерський пульт, проектор, мікрофони, екран. Проведено ремонт в приміщенні колишньої школи, де тепер розміщено Дмитро-Білівський сільський будинок культури. Встановили енергозберігаючі вікна, поштукатурили та пофарбували стіни, замінили стару дерев‘яну підлогу на нову, провели електрику, встановили котел під тверде паливо, придбали нові штори. Для Лагодівського та Миколаївського сільських клубів планується придбати кондиціонери (зима-літо). У музичній школі встановили новий, сучасний, потужний електричний котел та електролічильник, замінена стара система опалення на нову. Також створено гарні умови для роботи працівників відділу культури. Проведено ремонт приміщення та придбано нові меблі.

Отже саме завдяки створенню об’єднаної громади стало можливим проведення цих довгоочікуваних ремонтів закладів культури, придбання сценічних костюмів, необхідного обладнання, в бюджеті передбачено кошти для змістовного культурного дозвілля населення.

Все це сприяло натхненній і творчій роботі працівників культури, активних учасників художньої самодіяльності, аматорів сільської сцени. Представники нашої громади беруть активну участь у різноманітних конкурсах, фестивалях і інших культурних заходах, де займають призові місця. Аматорів Казанківської громади тепер добре знають не лише у нашій області, державі, а й у європейських країнах.

Казанківська селищна рада і надалі робитиме все для того, щоб у нас по-справжньому вирувало активне творче життя, адже саме працівники культурної галузі створюють неповторну ауру нашої громади, наповнюють культурний простір селища цікавими подіями, концертами, виставками, фестивалями, дарують свято, радість, надію на добро.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь