A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Соціальні працівники завжди приходять на допомогу

Дата: 31.10.2020 14:21
Кількість переглядів: 1309

Щороку, у першу неділю листопада, відзначається День працівника соціальної сфери України. Це люди, на плечі яких покладене одне з найбільш відповідальних завдань – підтримка і соціальний захист громадян.

Соціальна допомога вкрай важлива і особливо для одиноких людей похилого віку та тих, що перебувають у складних життєвих ситуаціях, мають інвалідність. Саме такою категорією людей опікується комунальна установа «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Казанківської селищної ради». Зараз в установі працює 61 працівник. Це люди, які допомагають щодня вирішувати соціальні потреби всіх, хто цього потребує. Головне їх покликання, - допомагати слабо захищеним верствам населення, дарувати людям душевне тепло та надію на краще.

В структурі Територіального центру функціонує 3 відділення та апарат.

Найбільше серед персоналу установи тих, хто йде безпосередньо до людей додому – це соціальні працівники, які працюють у Відділенні соціальної допомоги вдома. Це сильні жінки, турботливі і милосердні, роблять все для того, щоб люди відчували підтримку і турботу. Так, це важка праця, не кожен зможе тут працювати, адже щодня вислухати, розрадити й допомогти – таке під силу не всім. Потрібно обійти «своїх» стареньких, допомогти їм по господарству та й просто поспілкуватися, морально підтримати. Але ж у кожного соціального працівника є своя сім'я, тож викликає подив, коли ж вони встигають знаходити час і для своєї родини та відпочинку? Зараз у Відділенні соціальної допомоги вдома працює 27 чарівних жінок, для яких чужої біди не існує, а службові обов'язки і душевне покликання для них – єдине ціле.

У Відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання мешкають 25 одиноких пенсіонерів та інвалідів нашої Казанківщини, які залишилися самотніми та безпомічними. Опинившись тут, вони знайшли нову дбайливу родину, де теплота і лагідна турбота працівників відділення щодня обігрівають їхні серця і душі. До кожного підопічного колектив відділення знайшов індивідуальний підхід і до всіх ставляться з належною турботою і увагою. Молодші медичні сестри по догляду за хворими, сімейний лікар, сестра-господиня, кухонні працівники щодня, щохвилини докладають титанічних зусиль, аби відділення стало для мешканців затишною домівкою, де тепло спілкування розтопило би лід самотності.

На особливу увагу заслуговують також працівники Відділення денного перебування, адресної допомоги, соціального захисту сім’ї, дітей та молоді. Сім років при відділенні функціонує «Університет третього віку», в якому постійно розширюються напрямки в навчанні та формуванні практичних умінь і навиків людей поважного віку. При відділенні діє мультидисциплінарна команда, яка надає послуги в сільській місцевості. А кваліфіковані перукарі надають безкоштовні перукарські послуги літнім людям та своїм мистецтвом дарують гарний настрій і позитивні емоції.

На початку року у громаді створено службу з перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, яка організовує і відповідає за цей важливий напрямок соціальної роботи. Тож одержаний за програмою Міністерства соціальної політики України спеціальний автотранспорт, нам дуже необхідний, щоб обслуговувати вказану категорію наших мешканців. На даний час «Соціальне таксі» користується великим попитом, доставляє людей з інвалідністю до лікувальних закладів, установ соціального захисту та інше. Це ще один конкретний приклад дієвої турботи про наших громадян.

Зараз, у період карантину, установа працює в режимі посиленої роботи. Соціальні працівники у складних умовах продовжують працювати, відвідують одиноких громадян похилого віку та осіб з інвалідністю, які перебувають вдома, забезпечують їх всім необхідним, надають своєчасну і ефективну допомогу усім, хто опинився у складній життєвій ситуації, особливо зараз у такі скрутні часи.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь