Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

На черговій ХХVІІ сесії Казанківської селищної ради депутати ухвалили відповідні рішення, які необхідні для розвитку нашої громади

Дата: 09.10.2020 12:36
Кількість переглядів: 535

Сьогодні, 9 жовтня, селищний голова Олексій Асмолов відкрив чергову ХХVІІ сесію Казанківської селищної ради 7 скликання. В ході пленарного засідання депутати розглянули 20 питань, з яких 13 земельних.

Депутати заслухали заступника селищного голови Олену Шевчук, яка розповіла щодо необхідності внесення змін до бюджету на 2020 рік, а це надання фінансової підтримки районній лікарні, Управлінню соціального захисту населення Казанківської райдержадміністрації, виправній колонії, райвійськкомату, також спрямовано державні кошти на проведення місцевих виборів та ін..

Потім було заслухано інформацію головного лікаря Михайла Безкоровайного щодо складної ситуації, яка склалася з Казанківською центральною районною лікарнею. Головний лікар надав ґрунтовані роз’яснення з цього приводу та відповів на численні запитання депутатів. Депутатський корпус запропонував головному лікарю залучати їх у разі необхідності до вирішення проблемних питань у галузі медицини.

Далі депутати прийняли рішення надати згоду на прийняття у громаду частини комунального майна, що є спільною власністю сіл, селищ Казанківського району, а це районний будинок культури, Казанківське бюро технічної інвентаризації, комунальну установу «Об’єднаний трудовий архів селищної, сільських рад Казанківського району», районний фізкультурно-спортивний клуб «Колос». Дане рішення направити Казанківській районній раді для прийняття рішення щодо передачі майна.

Потім затвердили Перелік другого типу об’єктів комунальної власності селищної ради, що підлягають передачі в оренду без проведення аукціону.

Внесено доповнення до комплексної програми «Турбота», тепер кошти, які раніше передавали до районного бюджету, будуть використовуватись безпосередньо в громаді, а це оплата пільгового проїзду залізничним транспортом ветеранам війни, особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, дітям з багатодітних сімей, пенсіонерам за віком, ветеранам праці, інвалідам загального захворювання. Також особам, яким виповнилось 90 і більше років виплачуватиметься стипендія 100 гривень щомісяця, надаватиметься додаткова пільга по оплаті житлово-комунальних послуг членам сімей військовослужбовців які загинули в Афганістані або залишились інвалідами загального захворювання. Програмою також передбачено фінансування видатків на утримання первинної організації ветеранів війни та праці і первинної організації інвалідів та волонтерів. Інваліди по зору 1 та 2 групи отримуватимуть пільги на житлово-комунальні послуги – готівку на придбання твердого палива та скрапленого газу.

Далі депутати затвердили Програму розвитку фізичної культури і спорту на 2021 -2022 роки.

Також ухвали рішення щодо запропонованої в порядку денному низки земельних питань, які були попередньо обговорені на засіданні постійної комісії.

Наприкінці сесії Казанківський селищний голова Олексій Асмолов подякував депутатам ради за активну роботу по прийняттю необхідних для розвитку нашої громади рішень. З усіх винесених на розгляд сесії питань порядку денного депутати селищної ради ухвалили відповідні рішення.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь