Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Застосування нових, сучасних, яскравих дидактичних матеріалів у шкільних навчальних закладах нашої громади

Дата: 08.10.2020 14:44
Кількість переглядів: 466

Один із пріоритетів «Нової української школи» - навчання, яке приносить дітям задоволення. Діти мають почуватися у школі вільно, а ще мають відчути, що вони потрібні вчителю. Це дозволяє налагодити «відкриті» стосунки, а використання обладнання НУШ в цьому допомагає.

Вчителі початкових класів Миколаївського ЗЗСО у роботі з учнями використовують нові, сучасні, яскраві дидактичні матеріали, що дозволяють повноцінно проводити навчання у форматі гри, а це найбільш звично і зручно для сприйняття учнями матеріалу. Класи теж зазнали змін: на стінах чимало цікавинок, є тематичні куточки, де розміщена корисна інформація.

За допомогою LEGO уроки тепер проходять цікаво і корисно, а також здатне навчити дітей мислити критично в повсякденному житті. Так, «Шість цеглинок» LEGO, використовується вчителями Візнюк О.А., 3 клас, Денисюк І.О., 2 клас в процесі кожного уроку: ранкові зустрічі, уроки математики, «Я досліджую світ», фізична культура. Невеличке роз’яснення: «Шість цеглинок» — це технологія навчання, яка допомагає учням тренувати пам’ять, розвивати моторику і творчо мислити. Через гру вони зможуть навчитися таких важливих, передбачених НУШ умінь, як, наприклад, вирішення проблемних завдань. На уроках математики вчителі Денисюк І.О., Сміян Л.М., Візнюк О.А. використовують годинник, ваги, геометричні фігури, таблиці, логічні блоки тощо. Мікроскоп, телурій, лупи, набір природознавства, плакати, глобус, LEGO Duplo використовуються на уроках інтегрованого курсу «Я досліджую світ». А вчитель фізичної культури Денисюк І.О. у 1 та 2 класах використовує доріжку масажну, твістер, настільні ігри. На уроках мистецтва, читання, в позакласній діяльності використовуються музичні інструменти, ляльковий театр, мікрофон, коркова дошка.

Вчитель Денисюк І.О. на уроках читання, «Я досліджую світ» застосовує лепбук. Це саморобна інтерактивна книжка, так би мовити підсумковий результат тематичної роботи. Лепбуки допомагають дітям швидко і ефективно засвоїти нову інформацію та закріплюють вивчене в цікавій ігровій формі.

А вчитель Візнюк О.А. на всіх уроках застосовує мобільну шкільну дошку фліпчарт, на якій так само можна писати і малювати, демонструвати наочності, проектну діяльність.

Під час роботи з дитячою книгою на уроках читання вчитель 3 класу Денисюк І.О. використовує літературу із класної бібліотечки, у нагоді вона стає і під час «щоденних 5».

Ось так застосовують нові, сучасні, яскраві дидактичні матеріали у шкільних навчальних закладах нашої громади.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь