A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Допоки ми живі – житиме пам’ять про наших героїв

Дата: 28.08.2020 13:35
Кількість переглядів: 828

29 серпня, українці вперше офіційно відзначають День пам'яті загиблих захисників України. Цей день вибрано невипадково. Саме 29 серпня 2014 року, в Іловайську, під час боїв на Донбасі, в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, загинула найбільша кількість українських військових. Ті трагічні події розгорталися саме на полях соняхів, які вже поспіли. Тому сонях є символом Дня пам’яті захисників України.

Сьогодні, 28 серпня, в центрі селища біля пам’ятного знаку загиблим воїнам АТО Казанківщини зібрались мешканці громади, а також рідні, близькі та друзі загиблих земляків, щоб згадати і не забути, щоб молитися і запалити свічку пам’яті та зігріти її теплом наших сердець. Сьогодні побратими, учасники АТО встановлять державні прапори на могилах захисників країни, наших земляків Володимира Перепадіна, Олександра Ломаги, Андрія Горбаня, Валентина Лупаєва. Вони стояли на смерть за кожного з нас, за те, щоб майбутнє покоління мало гідне майбутнє у незалежній країні.

Сьогодні, 28 серпня, об 11 годині в Свято Миколаївському храмі відбудеться панахида по загиблим в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, а також о 20 годині на площі біля районного будинку культури відбудеться перегляд кінофільму «Іловайськ 2014. Батальйон «Донбас».

29 серпня в Україні пройде всеукраїнська хвилина мовчання. Закликаємо всіх о 10 годині спинитися та вшанувати загиблих захисників загальноукраїнською хвилиною мовчання. Де б ви не були – на центральних площах чи кладовищах, під час роботи чи подорожі, - зупиніться, та дотримайтесь режиму мовчання, щоб віддати данину тим, хто загинув за Україну, та висловити підтримку їхнім сім’ям, рідним та близьким.

Допоки ми живі – житиме пам’ять про наших героїв!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь