Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Ветерани АТО побували на батьківщині побратима, загиблого «кіборга»

Дата: 18.08.2020 11:00
Кількість переглядів: 883

Директор Миколаївського сільського клубу Анжела Мазур разом з художнім керівником Казанківського селищного клубу №1 Альоною Болотських організували та провели патріотичний захід, присвячений усім, хто захищає державний суверенітет та територіальну цілісність України, на який запросили ветеранів АТО з усього району.

Захід проходив біля пам’ятника загиблого в Донецькому аеропорту, земляка Андрія Горбаня, який знаходиться в центрі села. Присутні вшанували пам’ять хвилиною мовчання та поклали квіти до підніжжя пам’ятника. Анжела Мазур розповіла про односельчанина, командира відділення 79-ї окремої аеромобільної бригади – Андрія Горбаня, який загинув в ході боїв, був одним з трьох вояків, котрі встановили Державний Прапор на прострілюваному терористами даху старого терміналу Донецького аеропорту.

Лунали патріотичні пісні, які присвячені усім матерям, що втратили своїх синів та рано посивіли. У виконанні жіночого ансамблю «Газдиня» слухали пісні «Виростиш ти сину» та «Ой чого так рано посивіла мама», а у виконанні Ксенії Болотських авторський вірш «Брат мій від’їжджає у АТО» викликав сльози на очах присутніх. Особливо зворушливим було виконання воїнами АТО та юними миколаївцями українського народного танцю гопака.

Перед присутніми виступили в.о. старости Світлана Беспалько і голова громадської організації «Казанківський районний союз ветеранів та учасників антитерористичної операції Леонід Верба, який подякував за те, що запросили на свято ветеранів АТО. «Нам дуже почесно завжди приїжджати на батьківщину нашого побратима, загиблого в Донецькому аеропорту кіборга Андрія Горбаня. Дякуємо вам за те, що ви в своєму селі проводите такі заходи, виховуєте в дітях патріотизм, повагу до військових. Ви справжні патріоти!», - зазначив у своєму виступі Леонід Верба.

А потім переглянули найсильніше українське кіно часів незалежності «Кіборги». Цей особливий фільм дає зрозуміти ту роль і важливість українських військових «кіборгів» у цій неоголошеній війні – війні за нашу свободу та незалежність.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь