A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

УВАГА, ПОЖЕЖА!

Дата: 10.08.2020 09:02
Кількість переглядів: 488

З початку року у Миколаївській області зареєстровано ріст пожеж на відкритих територіях та в екосистемах.

Що спричинило таку складну ситуацію? Необережне поводження з вогнем, як дорослих, так і дітей, стали основними причинами виникнення пожеж.

Не можна залишати без уваги пожежі на відкритій території, що складають майже третину усіх загорянь в області. Сприяє цьому спекотна та засушлива погода, що встановилася на території Миколаївської області, та людська недбалість.

Треба зазначити, що на цей момент більшість пожеж виникає на трасах за межами населених пунктів, винуватцями яких стають водії, що під час зупинки кидають у суху траву непогашений недопалок чи сірник. Тому кожен водій повинен знати, що непогашений недопалок, викинутий у вікно автомобіля, стає не тільки причиною пожежі, але і може стати перешкодою на шляху інших водіїв, через створення димової завіси. Це може створити аварійну ситуацію на дорозі.

Але від спекотної погоди горить не тільки суха трава, а також і ліса. Тому Державна служба надзвичайних ситуацій України звертається до всіх громадян:

 «Відпочиваючи н6а природі будьте обережними. Ніколи не підпалюйте суху траву у лісі, будьте обережні з сірниками та сигаретами.

Якщо ж Ви помітили пожежу, що починається – наприклад, невелике загоряння трави або тліючу лісову підстілку від покинутого кимось багаття, намагайтесь загасити його самі. Іноді досить просто затоптати полум’я (правда, треба почекати і переконатися, що трава або підстілка дійсно не жевріють, інакше вогонь може з’явитися знову).  Якщо пожежа досить сильна, і Ви не можете загасити її самотужки – намагайтесь якнайшвидше сповістити тих, хто повинен цим займатися. Зателефонуйте до Державної служби з надзвичайних ситуацій за телефоном «101» і повідомте про знайдене вогнище загоряння і як туди доїхати».


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь