A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Як уберегтись від «червоного півня»

Дата: 06.08.2020 14:53
Кількість переглядів: 447

Майже щодня жителі Казанки тривожно озираються, почувши звук сирени пожежного автомобіля, який поспішає на черговий виклик, адже у ці спекотні дні кількість пожеж значно зростає. Як розповідають офіцери місцевого підрозділу ДСНС Олександр Кравцов та Роман Левицький, за минулий місяць було зареєстровано 23 виклики на пожежі, в основному загорання на відкритих територіях, - а це у балках, лісосмугах, земельних ділянках зі стернею після збирання зернових культур. Досить часто причиною пожеж є злочинна недбалість людей, які не хочуть зрозуміти, що такими протиправними діями вони завдають значної шкоди природним ресурсам – флорі і фауні, а також несуть загрозу здоров’ю і життю людей. Один з прикладів, - це коли через людську недбалість виникла пожежа на пасовищі, і в наслідок цього мало не загинула корова, добре, що все обійшлося. Від пожеж також страждають дикі тварини та птахи.

Тож в зв’язку з напруженою ситуацією пожежники звертаються з проханням до мешканців громади не зловживати викликами без нагальної на то потреби, адже у місцевому підрозділі ДСНС обмежені як людські, так і технічні ресурси – на виклики може виїздити 2 пожежні автомобіля. Якщо локально горить, наприклад, невеличка купа сміття, то варто власноручно залити її відром води або засипати землею. Адже в цей час пожежний автомобіль може знадобитись для гасіння більш масштабної пожежі як на відкритій ділянці, так і у населеному пункті. Як що ж додатковий пожежний автомобіль викликати з Нового Бугу, то це значна втрата дорогоцінного часу і ресурсів. Буває, що й у сусідів вся необхідна техніка зайнята, тож треба це враховувати.

Для прикладу, у вихідні дні, 18-19 липня, сталось 9 пожеж, в серпні, треба відверто зазначити, ситуація з пожежами продовжує погіршуватись. Тож звертаємось до всіх громадян, з настійливим проханням і вимогою, у ці спекотні дні особливо дотримуватись правил протипожежної безпеки, не порушувати протипожежні вимоги, бути пильними і уважними, не допустити щоб до когось завітав такий непроханий і небезпечний гість як пожежа, про яку в народі ще говорять – «червоний півень».

Бережіть себе і своє майно від вогню!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь