A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Недопущення спалювання стерні!

Дата: 02.07.2020 16:53
Кількість переглядів: 484

Прийшла відповідальна для хліборобів пора – з метою попередження виникнення пожеж на полях та у місцях зберігання й переробки зерна, Казанківський РС ГУ ДСНС України у Миколаївській області звертає Вашу увагу на особливе дотримання пожежної безпеки в даний період.

Саме під час жнив, останніми роками, встановлюється стійка спекотна погода. Через це створюються ідеальні умови для виникнення пожеж і загорянь, серед яких на перше місце треба поставити – необережне поводження з вогнем. Спалювання сухої рослинності або її залишків, випалювання стерні, луків, пасовищ , приносить значну шкоду навколишньому середовищу, зростає ймовірність пожеж у житлових та дачних будинках. Адже для виникнення таких пожеж достатньо необережно кинутого маленького недопалку чи сірника. На відкритій території в безвітряну погоду вогонь може розповсюджуватися зі швидкістю до 4-х км за годину, а у вітряну – до 30 км; висота полум’я досягає 2-х метрів.

Вже у поточному році на території області допущено горіння хлібних масивів. Також невиправданими діями окремих керівників, які допускають спалювання пожнивних залишків, створюється загроза ще незібраному врожаю хліба, завдають значного збитку придорожнім лісовим насадженням, електричним мережам, лініям зв'язку, сусіднім хлібним масивам та наносить істотну шкоду верхнім шарам ґрунту, знищуючи, тим самим, живі організми. Спалювання стерні заборонено не тільки правилами пожежної безпеки, але й відповідними природоохоронними актами.

На місцях по кожному факту виїзду пожежного підрозділу на гасіння стерні проводитимуться ретельні перевірки. На власників земельних ділянок буде складатись заява про злочин та направлятись до національної поліції.

Начальник Казанківського РC ГУ ДСНС України

у Миколаївській області Олександр КРАВЦОВ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь