A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Сучасні бібліотеки для читачів громади

Дата: 24.06.2020 15:55
Кількість переглядів: 822

У нашій громаді активно працює Публічна бібліотека Казанківської селищної ради, яку очолює директор Лариса Крюкова. Вони обслуговують як дорослих так і юних читачів. На останній сесії ради було прийнято Програму розвитку бібліотек громади, яка передбачає переведення бібліотечної системи на сучасний вид діяльності.

Як розповіла Лариса Віталіївна: «Сучасні бібліотеки – це простір для життя. Можна прийти, сісти, розмовляти, читати книжки. В бібліотеках можуть відбуватися навіть такі заняття як гімнастика для жінок чи майстер-класи, заняття для дітей. Бібліотека є найбільш демократичною установою в світі – вона й для молодих і для літніх, безкоштовна, отже для бідних і багатих, для чоловіків і жінок, дітей та дорослих… Щоб бути привабливою для користувачів, вона має бути комфортною – привабливе приміщення, зручні меблі, можливість доступу до мережі Інтернет. Сільська бібліотека – це єдине місце, де кожен може мати вільний і безкоштовний доступ до всесвітньої мережі, зокрема для того, щоб скористатись послугами електронного уряду. А ще ми є партнерами програми «Дія. Цифрова освіта», спрямована на поширення цифрової грамотності.

Бібліотеки комунального закладу «Публічна бібліотека Казанківської селищної ради» є базовим елементом культурної, освітньої, інформаційної інфраструктури об’єднаної територіальної громади. Вони вкрай важливі для розвитку інформаційної та мовної культури нашого суспільства, патріотичного та екологічного виховання, а також сприяють розбудові читаючої та мислячої нації. Хочеться, щоб в нашій громаді бібліотеки займали гідне місце».

Наші бібліотекарі займаються важливою просвітницькою справою, це люди професійні, самовіддані, ініціативні. На жаль,так склалось, що в період карантину діяльність бібліотечних закладів була обмежена, однак, люди небайдужі, вони разом з районним історичним музеєм займались реалізацією важливого і надзвичайно цікавого проекту – готують своєрідні відеофільми, які розповідають про історію і сучасність нашого рідного степового краю.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь