Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Школи і дитсадки: проблемні питання

Дата: 28.05.2020 09:59
Кількість переглядів: 531

З дня створення громади позначились проблеми, деякі труднощі, які потрібно негайно вирішувати. Зрозуміло, що це справа не одного дня. Когось допікають організаційні негаразди, комусь бракує досвіду у розв’язанні повсякденних проблем, а хтось не виявляє необхідної ініціативи… Погодьтесь, щоб побудувати успішну територіальну громаду – треба володіти необхідними знаннями, інформацією, навичками та досвідом, треба виявляти ініціативу, робити конкретні справи, доводити почате до кінця, не пасувати перед труднощами, от тоді й будемо бачити конкретний результат своєї діяльності, в тому числі це стосується і такого важливого напрямку як галузь освіти.

Отже за дорученням селищного голови О. Асмолова у ці дні проводиться обстеження шкіл і дитячих садочків об’єднаної громади. Не чекаючи серпня, треба визначитись і за літні місяці зробити все необхідне, щоб належним чином підготувати заклади освіти до нового навчального року.

26 і 27 травня комісія у складі заступника селищного голови Л. Новицького, начальника відділу освіти О. Луки, інспектора відділу освіти Е. Рибенка, начальника господарської групи М. Коржова, головного спеціаліста відділу інвестицій, містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Ганни Татаринцевої здійснили об’їзд установ по селах об’єднаної громади. У перший день роботи комісія побувала у селах Дмитрівка, Дмитро-Білівка, Новоданилівка і Михайлівка. Виявила основні проблеми та шляхи їх оперативного вирішення.

Огляд Дмитрівського сезонного дитячого садка залишив у членів комісії не дуже оптимістичне враження. Адже уваги потребує ситуація з харчоблоком, також варто зайнятись наведенням порядку на прилеглій до будівлі території. У Дмитро-Білівському сезонному дитсадку ситуація набагато краще і вже після закінчення карантинних заходів стовідсотково готовий прийняти юних вихованців. Новоданилівський дошкільний заклад потребує косметичного ремонту, а в школі стан справ непоганий. Йде до завершення ремонт спортивного залу. В Михайлівській школі треба робити часткове перекриття даху, реконструкцію вимощення та цокольної частини будівлі, а в дитсадку треба встановити чотири енергозберігаючих вікна, в коридорі замінити покриття підлоги.

Наступного дня члени комісії здійснили огляд будівель у селах Великоолександрівка, Миколаївка, Троїцько-Сафонове. У Великоолександрівській школі планується замінити вікна у приміщенні, де займатимуться першокласники, також замінити два вікна в роздягальні, встановити нові двері у спортзалі. В дитсадку на харчоблоці вже розпочали роботи по монтажу системи каналізації. Також планується встановити новий електрокотел.

У Миколаївській школі ситуація непогана. На харчоблоці заплановано зробити стелю з гіпсокартону, замінити шифер на приміщенні актової зали. А по дошкільному закладу зауважень майже немає. Хіба що на харчоблоці треба під’єднати витяжку.

У Троїцько-Сафоновому шкільне приміщення теж у доброму стані. Але треба облаштувати туалетні кімнати, замінити покриття підлоги у їдальні. В дитсадку треба оновити стареньку огорожу, замінити вікно в ігровій кімнаті та кілька листів шиферу на даху.

Комісія продовжуватиме роботу і в наступні дні. Всі ці питання знаходяться на контролі і є пріоритетними у діяльності депутатського корпусу та виконавчого комітету селищної ради.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь