A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Школи і дитсадки: проблемні питання

Дата: 28.05.2020 09:59
Кількість переглядів: 487

З дня створення громади позначились проблеми, деякі труднощі, які потрібно негайно вирішувати. Зрозуміло, що це справа не одного дня. Когось допікають організаційні негаразди, комусь бракує досвіду у розв’язанні повсякденних проблем, а хтось не виявляє необхідної ініціативи… Погодьтесь, щоб побудувати успішну територіальну громаду – треба володіти необхідними знаннями, інформацією, навичками та досвідом, треба виявляти ініціативу, робити конкретні справи, доводити почате до кінця, не пасувати перед труднощами, от тоді й будемо бачити конкретний результат своєї діяльності, в тому числі це стосується і такого важливого напрямку як галузь освіти.

Отже за дорученням селищного голови О. Асмолова у ці дні проводиться обстеження шкіл і дитячих садочків об’єднаної громади. Не чекаючи серпня, треба визначитись і за літні місяці зробити все необхідне, щоб належним чином підготувати заклади освіти до нового навчального року.

26 і 27 травня комісія у складі заступника селищного голови Л. Новицького, начальника відділу освіти О. Луки, інспектора відділу освіти Е. Рибенка, начальника господарської групи М. Коржова, головного спеціаліста відділу інвестицій, містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Ганни Татаринцевої здійснили об’їзд установ по селах об’єднаної громади. У перший день роботи комісія побувала у селах Дмитрівка, Дмитро-Білівка, Новоданилівка і Михайлівка. Виявила основні проблеми та шляхи їх оперативного вирішення.

Огляд Дмитрівського сезонного дитячого садка залишив у членів комісії не дуже оптимістичне враження. Адже уваги потребує ситуація з харчоблоком, також варто зайнятись наведенням порядку на прилеглій до будівлі території. У Дмитро-Білівському сезонному дитсадку ситуація набагато краще і вже після закінчення карантинних заходів стовідсотково готовий прийняти юних вихованців. Новоданилівський дошкільний заклад потребує косметичного ремонту, а в школі стан справ непоганий. Йде до завершення ремонт спортивного залу. В Михайлівській школі треба робити часткове перекриття даху, реконструкцію вимощення та цокольної частини будівлі, а в дитсадку треба встановити чотири енергозберігаючих вікна, в коридорі замінити покриття підлоги.

Наступного дня члени комісії здійснили огляд будівель у селах Великоолександрівка, Миколаївка, Троїцько-Сафонове. У Великоолександрівській школі планується замінити вікна у приміщенні, де займатимуться першокласники, також замінити два вікна в роздягальні, встановити нові двері у спортзалі. В дитсадку на харчоблоці вже розпочали роботи по монтажу системи каналізації. Також планується встановити новий електрокотел.

У Миколаївській школі ситуація непогана. На харчоблоці заплановано зробити стелю з гіпсокартону, замінити шифер на приміщенні актової зали. А по дошкільному закладу зауважень майже немає. Хіба що на харчоблоці треба під’єднати витяжку.

У Троїцько-Сафоновому шкільне приміщення теж у доброму стані. Але треба облаштувати туалетні кімнати, замінити покриття підлоги у їдальні. В дитсадку треба оновити стареньку огорожу, замінити вікно в ігровій кімнаті та кілька листів шиферу на даху.

Комісія продовжуватиме роботу і в наступні дні. Всі ці питання знаходяться на контролі і є пріоритетними у діяльності депутатського корпусу та виконавчого комітету селищної ради.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь