A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Завершення навчального року в умовах карантину

Дата: 12.05.2020 15:01
Кількість переглядів: 1332

Начальник відділу освіти Олександр Лука акцентує на тому, що важливим пріоритетом для освіти – це безпечне середовище для дітей. З квітня у шкільних закладах освіти об’єднаної громади запроваджено дистанційний режим роботи. Також забезпечено виконання освітніх програм, зокрема шляхом організації освітнього процесу із використанням технологій дистанційного навчання, що не передбачає відвідування закладів освіти її здобувачами. У школах громади для учнів проведено уроки медичної грамотності про коронавірус, діти мають знати, як захистити себе.

У Казанкіській об’єднаній територіальній громаді функціонує 9 закладів загальної середньої освіти, із них 6 – I-III ступенів, 2 – I-II ступенів та гуманітарна гімназія, в яких навчається 1370 учнів. Одинадцятий клас у цьому навчальному році закінчує 71 учень.

Як розповів начальник відділу освіти Олександр Лука, в умовах карантину заклади загальної середньої освіти Казанківської селищної ради організовано освітній процес із використанням технологій дистанційного навчання, зокрема кожен заклад освіти здійснює освітній процес з урахуванням їх академічної та організаційної автономії. Крім того, педагогічні працівники використовують різні форми, методи і засоби навчання, враховуючи їх право на академічну свободу, включаючи свободу викладання. Так, звичайно, оцінювання є невід’ємною частиною процесу навчання, використання технологій дистанційного навчання не є винятком. Основною метою оцінювання учнів в умовах карантину є не перевірка і контроль, а забезпечення зворотного зв'язку вчителя з учнями. Оцінювання учнів здійснюється у синхронному та асинхронному режимі та повідомляється учням у такі способи: електронною поштою, смс-повідомленням, повідомленням в одному з месенджерів, повідомленням по телефону тощо.

Підсумкова оцінка за семестр виставлятиметься з урахуванням результатів поточного, тематичного оцінювання, оцінювання різних видів мовленнєвої діяльності, отриманих учнями під час використання технологій дистанційного навчання та до його початку. Якщо з навчального предмета не передбачено тематичних підсумкових робіт, підсумкова оцінка може виставлятися за результатами поточного оцінювання. Учні, які не мають результатів поточного оцінювання з об'єктивних причин, можуть бути оцінені за результатами проведення семестрової контрольної роботи.

Річне оцінювання виставляється з урахуванням результатів оцінювання за перший та другий семестри навчального року.

Відповідно до наказу МОН від 30 березня 2020 року № 463, учнів 4-х та 9-х класів у 2019-2020 навчальному році звільнено від державної підсумкової атестації. У відповідних документах про освіту робиться запис «звільнений(а)».

З метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (СОVID-19) у 2019/2020 навчальному році МОН України рекомендовано не проводити масові заходи із залученням учасників освітнього процесу, у тому числі останні дзвоники та випускні вечори. Керівникам закладів загальної середньої освіти рекомендовано розробити і затвердити графіки видачі випускникам 9-х класів свідоцтв про здобуття базової середньої освіти з урахуванням необхідності дотримання протиепідеміологічних вимог, зокрема документи про освіту планується видати до 15 червня 2020 року відповідно до структури навчального року, затвердженої на засіданнях педагогічних рад закладів освіти. Так, 125 випускників 9 класів наших закладів освіти вчасно отримають документи про освіту з дотриманням протиепідеміологічних вимог. Випускники 11-х класів отримають документ про здобуття освіти після складання ДПА у формі ЗНО.

Сподіваємось, що карантин все ж закінчиться, тому вже зараз відділ освіти планує і націлює директорів шкіл на необхідність проведення протягом літніх місяців ефективної і всебічної підготовки шкіл до нового навчального року, звернувши особливу увагу на беззаперечне дотримання санітарно-епідеміологічних норм і існуючих у цьому напрямку вимог до місць масового перебування учнівської молоді.

Начальник відділу освіти Олександр Богданович щоденно інформує Казанківського селищного голову Олексія Асмолова про ситуацію в навчальних закладах нашої громади.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь