Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Робота територіального центру в умовах карантину

Дата: 30.04.2020 11:05
Кількість переглядів: 938

Зараз, в період карантину, комунальна установа «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Казанківської селищної ради» працює в закритому режимі. Керівник установи Олена Шевельова повідомила, що на територію закладу не допускають сторонніх осіб, також працює гаряча лінія: тел.. 097 655 1480, 097 966 8696, 096 969 7476, усім хто звертався було надано необхідну допомогу. Також в телефонному режимі працівники відділення проводять моніторинг стану здоров’я підопічних відділення денного перебування, розповідають літнім людям про суворе дотримання карантину.

«Відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання, де мешкають 25 осіб, повністю забезпечений миючими та дезінфікуючими засобами. Обслуговуючий персонал також забезпечений захисними масками, гумовими рукавичками та антисептичними засобами. У кімнатах щодня кожні дві години проводять вологе прибирання та провітрювання, а також роблять двічі на день дезінфекцію всієї території. Підопічні стаціонарного відділення забезпечені повноцінним збалансованим харчуванням. Медична сестра Юлія Діденко щодня веде нагляд за станом здоров’я мешканців відділення, надає медичну допомогу, а також допомогу за призначенням лікаря», - розповіла завідувач відділення стаціонарного догляду Ганна Олефір.

Кваліфіковані перукарі територіального центру Світлана Грек та Анна Резанова надають безкоштовні перукарські послуги літнім людям вдома та своїм мистецтвом дарують гарний настрій і позитивні емоції.

Відділення соціальної допомоги вдома теж працює в режимі посиленої роботи. Соціальні працівники, які в складних умовах карантину продовжують працювати, відвідують одиноких громадян похилого віку та осіб з інвалідністю, які перебувають вдома, забезпечують їх продуктами харчування, медикаментами, готують їжу, прибирають, допомагають оплачувати рахунки. Робітники щодня надають таку необхідну, своєчасну і ефективну допомогу усім, хто опинився у складній життєвій ситуації, своїм теплом зігрівають душі та підставляють своє плече тим, хто цього потребує, особливо зараз у такі скрутні часи. А це сильні жінки, турботливі і милосердні, роблять все для того, щоб люди відчували підтримку і турботу, тому велика і щира подяка Людмилі Бутенко, Олені Перовій, Людмилі Дмитрук, Лілії Гринишиній, Лілії Коноваленко, Ольгі Вожжовій, Олені Станіславчук, Оксані Кобриній, Валентині Бондарчук, Надії Кутовенко, які працюють в смт Казанка, а також Галині Яковенко (с. Миколаївка), Людмилі Семікіній (с. Дмитрівка), Ірині Парховець і Тетяні Симоновій (с. Великоолександрівка), Наталії Сурновій (с. Михайлівка), Ірині Никифоровій і Оксані Долженко (с. Троїцько-Сафонове), Вірі Станкевич (с. Новоданилівка). Також велика вдячність соціальним робітникам, які працюють на території сільських рад, та не увійшли до складу об’єднаної громади: Ганні Коровкі, Світлані Лавриненко і Аллі Бражник (с. Миколо-Гулак), Наталі Платон (с.Киширове), Валентині Подопригорі (с. Весела Балка), Альоні Морозовій, Тетяні Євдокімовій, Наталії Михайловій і Ользі Надеїній (с. Володимирівка).

Кожна робітниця обслуговує по сім, вісім підопічних. Погодьтесь, це дуже важка праця, як морально, так і фізично. Особливо важко весною, потрібно садити городи, поратись на подвір’ї, сапати бур’яни. Так, це дійсно гуманна справа допомагати ближньому, а саме людям, які вироком долі живуть на самоті або за станом здоров’я неспроможні самі себе обслужити.

Олена Шевельова говорить, що підопічні роботою соціальних робітників дуже задоволенні та вдячні за доброту, чуйність та увагу до них.

Варто зазначити, що депутат нашої громади Гарнік Мкртчян виявив турботу про працівників територіального центру, які забезпечують функціонування складного механізму, так би мовити, нашого органу місцевого самоврядування. Депутат забезпечив масками працівників територіального центру та селищної ради.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь