A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Органи пробації долучаються до заходів запобігання та протидії домашньому насильству

Дата: 27.04.2020 16:49
Кількість переглядів: 1153

Загальнодержавний карантин не стає перепоною Казанківському районному сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївської області в проведенні заходів щодо припинення домашнього насильства. На карантині психологічна напруга зростає, погіршується матеріальне становище, що призводить до суттєвого збільшення випадків домашнього насильства.

Акцент Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» полягає не лише на протидії, але й на запобіганні у його вчиненню. Уповноважений орган з питань пробації належать до числа інших органів та установ, на які покладаються функції із здійснення заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству. До такої діяльність щодо припинення домашнього насильства залучаються уповноважені органи з питань пробації. Казанківським районним сектором філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївської області проводяться просвітницькі заходи з клієнтами пробації на тему «Що я знаю про насильство?».

Заходи проводяться з метою ознайомлення суб’єктів пробації з проблемами, причинами, ознаками насильства в сімї, куди звертатися за допомогою та отримання онлайн-консультації у випадку насильства.

         Потерпілим від нього здебільшого стають жінки та діти. Але не кожна жінка звертається за допомогою чи консультацією, у зв’язку з тим, що не кожна жінка хоче і готова говорити про свої проблеми. Тому важливо вміти протистояти агресії в сім’ї. А також в більшості випадків жінки чи діти не знають до кого вони можуть звернутися.

            Нині на обліку  Казанківського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївської області відсутні суб’єкти, які були б засуджені за домашнє насильство, в той же час перебуває на обліку 4 засуджених за злочини, пов’язані зі вчиненням домашнього насильства.

 До здійснення заходів долучаються представники відділу «Казанківське бюро правової допомоги»  Миколаївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Клієнтам пробації вручаються буклети інформаційно-просвітницького спрямування на важливу соціальну тему «Протидія домашньому насильству. Терміновий заборонний  та обмежувальний припис», «Захист прав дітей від насильства в сімї» та «5 фактів, які треба знати про домашнє насильство», які можуть стати в нагоді. Вони містять рекомендації щодо запобігання насильству та реагування на нього, розроблені відділом  «Казанківське бюро правової допомоги» Миколаївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь