Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Допомога одиноким громадянам під час карантину

Дата: 21.04.2020 09:51
Кількість переглядів: 506

В.о. директора територіального центру Олена Шевельова повідомила, що зараз, у період карантину, соціальна допомога вкрай важлива і потрібна, особливо соціально вразливим верствам населення.

«За дорученням Казанківського селищного голови Олексія Асмолова працівниками територіального центру під час карантину активізована робота щодо виявлення та обслуговування одиноких та одиноко проживаючих громадян похилого віку, осіб з інвалідністю вдома, вживаємо заходів щодо організації їх відвідування, надаємо допомогу, доглядаємо, доставляємо ліки та продукти харчування для убезпечення інфікування, також допомагаємо у сплаті платежів за житлово-комунальні послуги. Усі працівники, які контактують із громадянами відповідних категорій, забезпечені марлевими пов’язками, гумовими рукавичками, антисептичними засобами. Зараз, у період карантину, особливо літні одинокі люди або ті, які мають дітей-інвалідів, що не можуть дбати про них, стали заручниками такої ситуації. Тож зараз працюємо в режимі посиленої роботи щодо соціальної підтримки одиноких громадян під час карантину», - зазначила Олена Шевельова. Також вона розповіла, що соціальні працівники Людмила Дмитрук і Лілія Коноваленко розвезли 105 продуктових наборів одиноким громадянам, які проживають на території Казанківського району.

Міністерство соціальної політики України спільно з Національною мережею продуктових магазинів АТБ з початку квітня розпочали роботу щодо забезпечення найбільш вразливих верств населення продуктовими наборами. На даний час працівники територіального центру забезпечили у нашому районі доставку по домівках 285 родинам, в тому числі і 35 родинам у Володимирівській громаді, які опинились в складних життєвих обставинах, продуктовими наборами, до яких входять цукор, сіль, крупи, макаронні вироби, вівсяні пластівці, олія, печиво, туалетний папір. Це конкретна і дієва підтримка для мешканців у цей скрутний час. Люди висловлювали щиру подяку за увагу, підтримку і допомогу продуктами харчування.

Вся ця така вкрай необхідна і важлива робота проводиться у тісній співпраці з управлінням соціального захисту населення райдержадміністрації. Як повідомила керівник цього управління Віта Перчиць, в районі благодійники надали грошову допомогу для закупівлі товарів, необхідних для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (COVID-19) на загальну суму 66877 гривень. Ці кошти надали ФГ "Деметра" (Лось В.Г), ПСП "Агрофірма ім. Шевченко" (Новгородський В.В.), ТОВ "Гамма" (Мкртчян Г.В.), СТОВ "Відродження" (Чіпак І.І.), ТОВ "Плай ЛТД" (Мкртчян А.В.), ТОВ "Атомні енергетичні системи України" (Бакаржієв Ю.А.), ФГ "Околиця-3" (Сатановський О.В.), ФГ "Таврія" (Соловйов Д.В.), ПП "Агро-3"( Сатановський В.В.), ТОВ "АЮС Агро" (Соловйов О.С.), ТОВ "Ватутіно" (Незгода С.М.), ФОП Петренко Володимир Анатолійович, ПСП "Агролан" (Білошицький М.А.), ФГ"Прикарпаття" (Харук С.В.), ФГ "Солодкого" (Солодкий О.О.), ФОП Долгорученко О.О.

Висловлюємо велику подяку активним і небайдужим підприємцям за таку цінну допомогу.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь