A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

АЛГОРИТМ СПИСАННЯ ПОШКОДЖЕНИХ ПОСІВІВ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ КУЛЬТУР

Дата: 14.04.2020 10:15
Кількість переглядів: 4803

У разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного чи природного характеру, яка завдала незначної шкоди посівам необхідно:

Наказом керівника підприємства створити комісію, яка має провести обстеження площ загиблих посівів, зробити висновок про розмір завданої непередбачуваною подією шкоди, вирішити, які заходи необхідно вжити для виправлення ситуації (продовжити вирощування, підсіяти/пересіяти, знищити залишки посівів тощо).

До складу комісії можуть входити як працівники сільгосппідприємства (агроном, (головний) бухгалтер та ін.), так і представники інших організацій, зокрема страхової компанії (якщо посіви були застраховані), сільради (голова, землевпорядник та ін.) на території якої знаходяться відповідні землі та ін.

Результати роботи комісії оформлюють Актом обстеження та списання загиблих посівів (далі – Акт) довільної форми, в якому зазначається назва підприємства, загальна площа посіву чи посадки сільськогосподарської  культури, фаза розвитку, площа загибелі (пошкодження) культури та внаслідок якої надзвичайної ситуації. Акт скріпляється підписами членів комісії, зокрема, керівником підприємства (агроном, бригадир, бухгалтер) та залученими за згодою представниками.

До акта доцільно додати фотографії поля (полів), інші документи, які підтверджують наявність надзвичайних подій на території, де загинули посіви (наприклад, довідку з центру гідрометеорології).

Якщо сільгосптоваровиробник претендує на отримання компенсації з місцевих або державного бюджетів йому необхідно звернутись до районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій для складання експертного висновку про рівень надзвичайної ситуації.

У разі виникнення надзвичайної ситуації місцевого (локального) характеру потерпілі від збитків сільгосптоваровиробники можуть звернутися до місцевих органів виконавчої влади для отримання часткової компенсації з місцевих бюджетів.

Коли настає надзвичайна ситуація регіонального характеру - для часткової компенсації збитків можуть виділятися кошти з Державного резервного фонду.

Детальніше з умовами виділення коштів з Державного резервного фонду можна ознайомитись на сайті Урядового порталу в  Порядку використання коштів резервного фонду державного бюджету, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 29.03.2002 № 415 (із змінами).

Порядок класифікації надзвичайних ситуацій за їх рівнями затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2004 № 368 (із змінами), зокрема:

  • державного рівня визнається надзвичайна ситуація - збитки від якої перевищили 150 тис.  мінімальних  розмірів заробітної плати;
  • регіонального рівня - збитки від якої перевищили 15  тис.  мінімальних  розмірів заробітної плати;
  • місцевого рівня - збитки від якої перевищили 2 тис. мінімальних розмірів заробітної плати.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь