A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Березень 1944. Казанківщина. Визволення

Дата: 06.03.2020 08:11
Кількість переглядів: 741

Шановні земляки, дорогі мешканці нашої об’єднаної територіальної громади!

    9 березня 2020 року всі ми, казанківці,  відзначаємо   важливу і знаменну подію в історії нашої громади – сімдесят шосту річницю визволення Казанківщини від фашистських загарбників. Варто згадати, що у березні 1944 року війська 3-го Українського фронту розгорнули бої за звільнення Миколаївщини. 9 березня вранці до околиці Казанки підійшли сто тридцять п'ятий і 3-тя танкові, а також 56-а мотострілецька бригади 23-го танкового корпусу. В результаті тригодинного бою противник втратив близько тисячі солдатів і офіцерів, понад сорок танків, декількох сотень автомашин. При в'їзді в Казанку з боку Кривого Рогу, на місці, де відбувався танковий бій з фашистами, в 1972 році в честь воїнів 23-го танкового корпусу встановлений танк Т-34, який в числі перших прорвався в розташування противника при звільненні нашого селища. В ті ж березневі дні 1944-го звільнили й інші населені пункти нашої степової Казанківщини. Пам'ять про ті буремні роки назавжди залишиться в наших серцях, служитиме зразком патріотизму у ставленні до своєї Батьківщини, відданості нашій незалежній державі.
У цей святковий день слова щирої вдячності висловлюємо нашим ветеранам, які ціною власного життя та неймовірних страждань вибороли право на свободу українському народові, віддали усі свої сили відбудові країни, піднявши її з попелу згарищ.

    Доземний уклін і безмежна шана колишнім воїнам за все, що їм довелося пережити, винести і звершити. Ми завжди будемо пишатися подвигом борців за свободу нашої Вітчизни.

    Від імені Казанківської селищної ради, виконавчого комітету вітаю всіх з цим великим святом, бажаю   жителям Казанківської об‘єднаної територіальної громади добра і здоров‘я, миру і злагоди, плідної праці та вагомих здобутків задля процвітання нашої малої батьківщини та всієї Української держави.

 

Казанківський

селищний голова                                                                                      Олексій Асмолов


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь