Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Березень 1944. Казанківщина. Визволення

Дата: 06.03.2020 08:11
Кількість переглядів: 791

Шановні земляки, дорогі мешканці нашої об’єднаної територіальної громади!

    9 березня 2020 року всі ми, казанківці,  відзначаємо   важливу і знаменну подію в історії нашої громади – сімдесят шосту річницю визволення Казанківщини від фашистських загарбників. Варто згадати, що у березні 1944 року війська 3-го Українського фронту розгорнули бої за звільнення Миколаївщини. 9 березня вранці до околиці Казанки підійшли сто тридцять п'ятий і 3-тя танкові, а також 56-а мотострілецька бригади 23-го танкового корпусу. В результаті тригодинного бою противник втратив близько тисячі солдатів і офіцерів, понад сорок танків, декількох сотень автомашин. При в'їзді в Казанку з боку Кривого Рогу, на місці, де відбувався танковий бій з фашистами, в 1972 році в честь воїнів 23-го танкового корпусу встановлений танк Т-34, який в числі перших прорвався в розташування противника при звільненні нашого селища. В ті ж березневі дні 1944-го звільнили й інші населені пункти нашої степової Казанківщини. Пам'ять про ті буремні роки назавжди залишиться в наших серцях, служитиме зразком патріотизму у ставленні до своєї Батьківщини, відданості нашій незалежній державі.
У цей святковий день слова щирої вдячності висловлюємо нашим ветеранам, які ціною власного життя та неймовірних страждань вибороли право на свободу українському народові, віддали усі свої сили відбудові країни, піднявши її з попелу згарищ.

    Доземний уклін і безмежна шана колишнім воїнам за все, що їм довелося пережити, винести і звершити. Ми завжди будемо пишатися подвигом борців за свободу нашої Вітчизни.

    Від імені Казанківської селищної ради, виконавчого комітету вітаю всіх з цим великим святом, бажаю   жителям Казанківської об‘єднаної територіальної громади добра і здоров‘я, миру і злагоди, плідної праці та вагомих здобутків задля процвітання нашої малої батьківщини та всієї Української держави.

 

Казанківський

селищний голова                                                                                      Олексій Асмолов

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь