A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Масляна до нас прийшла, радість людям принесла…

Дата: 28.02.2020 13:40
Кількість переглядів: 719

28 лютого свято Масляної зібрало на центральній площі смт Казанка творчі колективи, учнівську молодь, місцевих мешканців, а також гостей селища. Це стародавнє слов‘янське свято, яке присвячено кінцю зими і весняному пробудженню природи. Цього дня присутні на святі розтопили лід холодної зими веселими грайливими піснями та чудовим настроєм.

На початку свята до громади з словами привітання звернувся Казанківський селищний голова О. Асмолов, який привітав усіх з цим веселим і магічним святом, святом проводів зими, радісного очікування тепла та пробудження природи. Побажав усім миру, достатку, гарного настрою, здоров‘я, щастя і удачі в усіх добрих починаннях, а нашому хліборобному краю добрих врожаїв. Також присутніх привітали голова райдержадміністрації Наталія Казаріна і голова районної ради Василь Коніщук. А потім розпочалась весела концертна програма, присутні мали змогу переглянути виставку декоративно-ужиткового мистецтва, де місцеві майстрині, учні, вихованці будинку дитячої та юнацької творчості демонстрували свої високо художні поробки: вишивки, ляльки-мотанки, дерев’яні вироби тощо. Біля фотозони, яку оформили в українському національному стилі працівники бібліотеки, усі бажаючі, яких було чимало, мали змогу залишити фото на пам’ять.

Традиційно Масляна це неймовірно смачне і ситне свято, тому всі охочі ласували смачними млинцями з медом, сиром, яблуками, варенням. А працівники селищної ради пригощали казанківців варениками з картоплею і капустою, солодкими тістечками, пирогами, пампушками, млинами, узваром. Діти з великим запалом та задоволенням брали участь у різноманітних конкурсах та спортивних змаганнях.

На площі гуло як у вулику, було чути життєрадісний сміх дітвори, веселі розмови дорослих. Усі раділи і бажали один одному добра, любові та сонячного тепла.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь