A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Є зрушення на краще!

Дата: 24.02.2020 14:48
Кількість переглядів: 533

Як повідомила в.о. старости сіл Дмитро-Білівка, Новоданилівка, Новоукраїнка, Нова-Висунь і Білівка Ірина Ушканенко, минулий рік пройшов досить успішно.

Ці мальовничі села знаходяться на півночі нашої громади і проживає там близько 370 жителів. Гордістю села Дмитро-Білівка є його уродженець, олімпійський чемпіон 1960 року Іван Гаврилович Богдан. Це село за старовинною легендою отримало таку назву від імені та прізвища запорозького старшини Івана Дмитровича Білого, якому було доручено утворити козацьке формування для захисту південних кордонів держави.

Місцеві мешканці люблять своє село і щороку, з настанням весни, проводять благоустрій населених пунктів. Так вчиняють справжні господарі, які дбають про порядок, кожна господиня прибирає біля свого двору, а працівники бюджетної сфери наводять лад біля адмінприміщень, пам‘ятників, у скверах. Працівники селищної ради висадили 17 берізок та 25 кущів самшиту біля адмінприміщення колишньої сільської ради та дитячого садочка.

Протягом минулого року зробили капітальний ремонт в приміщенні колишньої школи. Встановили чотири енергозберігаючих вікна, поштукатурили та пофарбували стіни, замінили стару дерев’яну підлогу на нову, провели електрику, встановили котел під тверде паливо. В цьому приміщенні функціонують пункт здоров’я, бібліотека, сільський будинок культури та дитячий садок.

Щоб зберегти фельдшерський пункт, охопити медичним обслуговуванням сільських жителів, за ініціативи в.о. старости Ірини Ушканенко, селищний голова Олексій Асмолов, спільно з депутатським корпусом, вирішив зберегти та фінансувати за рахунок коштів селищного бюджету посаду медичної сестри у селі Дмитро-Білівка. Адже кожен розуміє, якщо в селі відсутній медик, то в першу чергу страждають люди літнього віку, котрі становлять більшу частину сільського населення, та діти.

Тепер дмитробілівці мають нове місце для відпочинку, де проводять свій вільний час, а це нове, затишне, тепле приміщення, там проходять святкові концерти, масові заходи, молодіжні дискотеки, також місцеві жителі мають змогупограти в теніс і просто приємно провести свій час.

В с. Дмитро-Білівка функціонує сезонний дитячий садочок «Сонечко». Як говорить Ірина Володимирівна, доклали всіх зусиль, щоб створити дітям гарні умови, щоб вони почували себе як вдома. І для цього в дошкільному закладі є всі умови для нормального розвитку дітей. Облаштована та естетично оформлена велика, світла ігрова кімната, затишна спальня, їдальня, роздягальня. Тож дитячий садочок став улюбленим місцем для дмитро-білівських дошкільнят.

У 2019 році було відремонтовано дороги, які майже 30 років не ремонтувались, не було навіть ямкового ремонту. В.о. старости звернулась до селищного голови Олексія Асмолова та знайшла підтримку. Було вжито дієвих заходів. Виділено кошти з бюджету селищної ради на 500 тонн щебеню, яким засипали та розрівняли греблю, що з‘єднує села Дмитро-Білівку та Новоданилівку, а також укріпили її гранітними блоками. Засипали щебенем та вирівняли грейдером дорогу в с. Новоданилівка по вул. П’ятихатська та по вул. Зелена, а також засипали великі ями в селах Нова Висунь, Новоукраїнка та Білівка. Такі відновлювані роботи значно покращили стан вулиць.

Також протягом минулого року проводився особистий прийом громадян, надавалась допомога пенсіонерам, одинокопроживаючим громадянам, багатодітним родинам, малозабезпеченим. Надавались довідки для отримання субсидій, різних видів державної допомоги та ін.

Ось так оперативно і ефективно пройшов минулий 2019 рік у селах нашої громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь